Aanmaken van een nieuw cPanel account in WHM

Wanneer je ingelogd bent in je WHM account, ga je naar het menu aan de linkerzijde en klik je op 'Create a New Account', zodat je een nieuw cPanel hosting pakket kunt aanmaken. Je kunt geen domein op je account installeren zonder eerst een cPanel account te hebben aangemaakt.

1. Klik op 'Create a New Account' in het menu aan de linkerzijde
  2. Voeg je domeinnaam toe in 'Domain' box (zonder www, http of spaties. Enkel domeinnaam.nl). Nadat je het domein hebt toegevoegd, druk je op TAB zodat automatisch een gebruikersnaam voor je wordt gegenereerd. Zorg ervoor dat de gebruikersnaam niet langer is dan 8 karakters. Kies vervolgens ook een wachtwoord voor het account.
  3. Laat de pakketkeuze staan op de default optie.
  4. Let op! Zorg dat je als reseller je eigen admin email adres invult als contact voor het account. Hier worden waarschuwing emails naartoe gestuurd. Bijvoorbeeld over SSL, excessief CPU of bandbreedte gebruik. Bandbreedte is onbeperkt, echter is er uit veiligheid een standaardlimiet van 100Gb per maand toegevoegd. Dit kan op aanvraag worden aangepast (voor bijvoorbeeld grootschalige advertentiecampagnes).
  5. Klik op de 'create' knop
  6. Je ziet nu een bevestigingspagina dat je account is aangemaakt.

Inloggen op een cPanel Account vanuit WHM

1. Klik op 'List accounts' in het menu aan de linkerzijde
  2. Ga naar het gewenste account/pakket
  3. Klik op het oranje cPanel logo. Je wordt nu automatisch ingelogd op je gewenste account.

Inloggen op een cPanel account als een eindgebruiker

Adres: http://{$service_server_ip}:2083/ of customerurlhere.com/cpanel

Gebruikersnaam: de gegenereerde cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord: het gekozen cPanel wachtwoord

cPanel FTP login

Ieder cPanel account krijgt automatisch een sFTP login, wanneer een account wordt aangemaakt. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn standaard ook de gegevens om via (s)FTP in te loggen:

Hostnaam: {$service_server_ip} of ftp.klanturlhier.nl

Gebruikersnaam: de gegenereerde cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord: het gekozen cPanel wachtwoord

Hulp nodig bij WHM?

Klik aub niet op knoppen of instellingen waarvan je niet weet wat ze inhouden, aangezien dit de functionaliteit van je account kan beïnvloeden. Mocht je ergens niet uitkomen, email gerust op support@hoasted.com. We geven je graag uitleg, ook per telefoon indien gewenst.