Aanmaken van een nieuw cPanel account in WHM

Wanneer je ingelogd bent in je WHM account, ga je naar het menu aan de linkerzijde en klik je op 'Create a New Account', zodat je een nieuw cPanel hosting pakket kunt aanmaken. Je kunt geen domein op je account installeren zonder eerst een cPanel account te hebben aangemaakt.

Aanmaken nieuw cPanel

1. Klik op 'Create a New Account' in het menu aan de linkerzijde
  2. Voeg je domeinnaam toe in 'Domain' box (zonder www, http of spaties. Enkel domeinnaam.nl). Nadat je het domein hebt toegevoegd, druk je op TAB zodat automatisch een gebruikersnaam voor je wordt gegenereerd. Zorg ervoor dat de gebruikersnaam niet langer is dan 8 karakters. Kies vervolgens ook een wachtwoord voor het account.
  3. Start als pakketkeuze met bijvoorbeeld R-2X-PROFESSIONAL (zie hier de verschillende pakket typen of uitleg over de mogelijkheden)
  4. Let op! Zorg dat je als reseller je eigen admin email adres invult als contact voor het account. Hier worden waarschuwing emails naartoe gestuurd. Bijvoorbeeld over SSL, excessief CPU of bandbreedte gebruik. Bandbreedte is onbeperkt, echter is er uit veiligheid een standaardlimiet van 100Gb per maand toegevoegd. Dit kan op aanvraag worden aangepast (voor bijvoorbeeld grootschalige advertentiecampagnes).

Aanmaken van een nieuw cPanel account in WHM

5. Klik vervolgens op de 'create' knop
  6. Je ziet nu een bevestiging dat je account is aangemaakt. In de bevestiging zie je tevens nog een overzicht van het gebruikersnaam, wachtwoord en IP adres, wat handig is om te kopiëren (aangezien je die gegevens ook aan je eindklant kunt verstrekken).

Wanneer je je domein verwijst naar Hoasted nameservers wordt ook vanzelf alles actief. Je kunt tevens ook accounts aanmaken onder je eigen subdomein in het geval je bijvoorbeeld een ontwikkel website wilt maken.

Inloggen op een cPanel Account vanuit WHM

1. Klik op 'List accounts' in het menu aan de linkerzijde
  2. Ga naar het gewenste account/pakket
  3. Klik op het oranje cPanel logo. Je wordt nu automatisch ingelogd op je gewenste account.

Inloggen op een cPanel account als een eindgebruiker

Adres: http://{$service_server_ip}:2083/ of klantdomeinhier.nl/cpanel

Gebruikersnaam: de gegenereerde cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord: het gekozen cPanel wachtwoord

cPanel FTP login

Ieder cPanel account krijgt automatisch een sFTP login, wanneer een account wordt aangemaakt. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn standaard ook de gegevens om via (s)FTP in te loggen:

Hostnaam: {$service_server_ip} of ftp.klantdomeinhier.nl

Gebruikersnaam: de gegenereerde cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord: het gekozen cPanel wachtwoord

Over de limietindicatie

Grotere cPanel accounts aanmaken (bijv 10Gb in plaats van 2Gb) heeft bij Hoasted geen invloed op het totaal aantal cPanel accounts dat je kunt aanmaken. De indicatie over hoeveel cPanel accounts je nog kunt aanmaken is namelijk enkel van toepassing op het 'absolute aantal', aangezien wij enkel meten op basis van daadwerkelijk gebaseerde ruimte. Twee cPanel accounts met 5Gb aan grootte waar maar 500Mb aan data in staat, telt dus ook maar voor 1Gb. De resource metingen onder "Accounts Limits Based on Resources" kun je negeren, dit wordt bij Hoasted niet toegepast.

Hulp nodig bij WHM?

Klik aub niet op knoppen of instellingen waarvan je niet weet wat ze inhouden, aangezien dit de functionaliteit van je account kan beïnvloeden. Mocht je ergens niet uitkomen, email gerust op support@hoasted.com. We geven je graag uitleg, ook per telefoon indien gewenst.