➡ Start hier: Voor nieuwe resellers

Als nieuwe reseller bij Hoasted krijg je per e-mail de gegevens van je WHM controlpanel toegestuurd. Daarbij is het handig een aantal zaken te weten.

Handige zaken voor resellers

1. Overzicht van de Hoasted omgevingen
    Met hierin uitleg over het Hoasted klantenpaneel en je WHM reseller hosting account
  2. In WHM een nieuw cPanel account aanmaken
    In je reseller pakket zul je voor je klanten een cPanel account aan moeten maken. Volg daarvoor de stappen in de Handleiding Accounts aanmaken in WHM
  3. Verhuizen websites, e-mail en domeinen klanten
    Volg hiervoor de handleiding stappen verhuizen nieuwe klanten, of schakel Hoasted hiervoor in.
  4. Zorg voor een SSL certificaat op al je websites.
    Lees hier alles over SSL bij Hoasted. Voor het geval je weinig tijd hebt, kun je dit ook uitbesteden aan Hoasted.
  5. Zorg dat je websites snel zijn.
    De Hoasted servers draaien de LiteSpeed softwareMaak hiervan optimaal gebruik door de LiteSpeed Cache te installeren, bijvoorbeeld bij WordPress websitesJoomla sites of je Prestashop site. Je haalt een aanzienlijke snelheidswinst ten opzichte van andere cache plugins/extensions! Gebruik ook de Hoasted Imagecrunch om te zorgen dat je sites sneller worden!
  6. E-mail instellen
    1. Als het domein mailboxen heeft die niet extern in de Cloud staan, zorg dan dat de gebruikers de juiste IMAP/SMTP instellen, activeer SpamAssassin en activeer een aparte Spammap
    2. Zorg ook dat de e-mailroutering op Local Mail Exchanger staat in je cPanel.
    3. In geval van aflevering van de e-mail elders moet, naast de juiste DNS instellingen, de e-mailroutering op External Mail Exchanger staan.
    4. Controleer tot slot het SPF record in je DNS om te zorgen dat verzonden e-mail niet snel als mogelijk spam wordt gezien.
  7. Whitelabel E-mail
    Email handleiding whitelabel
  8. Je eigen logo in cPanel en webmail klanten
    Handleiding logo in cPanel en webmail
  9. Facturatie en bestellingen
    Zeker bij een hoger aantal domeinen zal het aantal facturen oplopen. We raden daarom aan om te kiezen voor verzamelfacturatie eens per maand en automatische afschrijving (nagenoeg alle resellers hebben daarvoor gekozen). Je kunt dit instellen in je Hoasted klantenpaneel bij Facturatie instellingen.
    Als je kiest voor bankoverschrijving bij betalen koop je als reseller op rekening. De bestelling op rekening wordt op werktijden direct goedgekeurd en daarbuiten ieder uur (vanwege fraudecontrole). Om dat te versnellen kun je buiten werktijden óf direct betalen met iDEAL, of contact opnemen met support.