Stappen bij verhuizen nieuwe klanten

Wanneer je nieuwe klanten wilt verhuizen naar je Hoasted account, dan is een goede voorbereiding het halve werk. In deze handleiding staat alle toelichting om een vlekkeloze en professionele migratie te bewerkstelligen. De stappen in het kort en in chronologische volgorde:

1. Verzamel gegevens
    1. Verhuiscode opvragen en lock verwijderen
    2. Toegang tot DNS instellingen en FTP gegevens
    3. Email accounts, hostname en logins
    4. Optioneel: WordPress gegevens
    5. Optioneel: Custom DNS gegevens indien aanwezig
  2. DNS voorbereiding oude host
    Zet de TTL in de DNS instellingen oude account op 300. Indien niet in te stellen, maak dan een support ticket aan bij de bestaande host.
  3. Nieuwe account instellen
    Maak nieuwe account aan in je reseller account en stel het volgende in:
    1. Subdomeinen en custom DNS records overnemen
    2. E-mail accounts aanmaken / forwarders instellen
      1. Indien email extern (zoals bijv Office 365)
        1. Zet ‘Email Routing’ in cPanel op ‘remote’
        2. Voeg de custom MX records toe en pas de SPF records aan
      2. Indien email lokaal, maak dan email accounts in cPanel aan
  4. Migratie website
    Volg hiervoor de handleiding verhuizen website.
  5. Migratie email
    Volg hiervoor de handleiding verhuizen email
  6. Installeer SSL vooraf
    Indien je kiest voor een Sectigo SSL certificaat kun je dit al installeren vóór het live zetten van de website.
  7. Live zetten
    1. Verwijs A record en MX record naar de nieuwe server
    2. Controleer of alles correct verwijst naar nieuwe account
    3. Zet nu de nameservers om naar de Hoasted nameservers
  8. Installeer SSL na live zetten
    Als je een Let's Encrypt SSL certificaat wilt installeren, dan moeten de DNS records actief naar je nieuwe account verwijzen voordat er het SSL certificaat geïnstalleerd kan worden.
  9. Afronding
    1. Synchroniseer email data voor de tweede keer (indien email lokaal)
    2. Verhuis nu het domein
  10. Controle en afronding
    Controleer of alles goed naar behoren werkt, ruim eventuele tijdelijke mappen op en optimaliseer de website indien gewenst.