➡ Start hier: Website laten verhuizen door Hoasted

Voor de gevallen waar je zelf geen tijd, kennis of zin hebt om een eindklant te verhuizen, kun je gebruik maken van de Hoasted verhuisservice. In onze verhuisservice zetten wij alle gewenste zaken over van de bestaande naar de nieuwe oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld een WordPress website laten overzetten voor eenmalig 49 euro en een mailbox voor eenmalig 15 euro. Zie onderstaande de zaken die we nodig hebben en stappen die we doorlopen.

Mocht je de website liever zelf overzetten dan raden we aan om onze handleiding over het zelf verhuizen van een website door te nemen.

Stap 1. Gegevens verzamelen en aanleveren

Om alle verhuiswerkzaamheden goed uit te kunnen voeren, heeft ons team de onderstaande gegevens nodig. Deze kunnen handig aangeleverd worden op basis van een sheet waarbij we live de verhuisstatus bijhouden, of direct in de email geplaatst worden op basis van onderstaand tekstbestand.

In het kort hebben we de volgende gegevens nodig:

1. Overzicht van wat over gezet of ingesteld dient te worden
  2. Toegang tot DNS instellingen en sFTP gegevens
  3. Email accounts, hostname en logins
  4. Optioneel: Login WordPress of CMS gegevens
  5. Optioneel: Custom DNS gegevens indien aanwezig

Zodra we deze gegevens hebben ontvangen en gecontroleerd kunnen we een moment inplannen voor de verhuizing.

Stap 2. Moment van verhuizing inplannen

Doordat wij websites verhuizen zonder enige downtime voeren wij doorgaans onze verhuizingen uit op maandag t/m donderdag tijdens kantooruren. Mocht je een speciaal moment in gedachte hebben kun je dat laten weten, dan houden we daar rekening mee :)

Voor webshops zullen wij tijdelijk een onderhoudsmodus inschakelen tijdens de daadwerkelijke omzetting zodat er geen dataverschil ontstaat. Dit duurt doorgaans 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de database.

Stap 3. Verhuisstappen

1. Voorbereiding (verzamelen gegevens en details)
  2. Controleren gegevens + aanmaken bestelling
  3. Eerste sync van alle email data starten
  4. Klonen website bestanden en database
  5. Controle lokaal + finetunen instellingen
  6. Na succes verkeer doorverwijzen (DNS omzetting)
  7. Controle instellingen, weergave en caching
  8. Na succes omzetten verkeersregelaar van je domeinnaam (nameserver omzetting)
  9. Tweede sync van alle email data
  10. Na succes verhuizen domeinnaam (geen verdere impact)
  11. Aanleveren nieuwe login gegevens
  12. Controle en goedkeuring vanuit jou
  13. Afronding en nazorg