Je eigen logo en styling in cPanel

Indien je pakket toestaat gebruik te maken van whitelabel en je graag je bedrijfslogo wilt toevoegen aan al jouw cPanel accounts en webmail omgevingen, dan is dat mogelijk. We bieden voor deze pagina’s plek aan jouw eigen branding.

Styling file aanmaken

1. Log met je WHM login in op de cPanel poort (bijvoorbeeld https://s1112.myfasthosting.com:2083). Hiermee kun je in het beheer van je reseller omgeving
  2. Ga nu naar de file manager
  3. Ga naar naar de map var > cpanel > reseller > styled (de map  /var/cpanel/reseller/brand)

4. Maak daar een submap aan met de naam van je bedrijf
  5. Maak in jouw nieuwe submap een bestand aan genaamd styles.css en plaats daarin onderstaande code:

.navbar-brand-logo {
        padding: 0px 0px;
        height: 50px;
        margin-left: -20px;
    }
    .navbar-cpanel {
      background-color: #393533;
    }
  6. Sla dit op. Je hebt nu je style.css file aangemaakt.

Styling activeren

1. Log in op je WHM reseller account
  2. In het menu aan de linkerzijde ga je naar 'customization' en klik vervolgens op 'customize branding'.

3. Upload je logo (50px hoog en 250px breed). Zorg dat je logo bestaat uit een PNG file met een formaat van 250px bij 50px! Mocht je logo minder breed zijn, maak dan de hoogte 50px en de breedte minder breed dan 250px.
  4. Optioneel pas je ook de footer links in cPanel aan (documentation en support) naar de betreffende pagina’s op je eigen website en sla alles op
  5. Klik op het tweede tabblad 'customize style' en selecteer de style met je bedrijfsnaam die je zojuist hebt aangemaakt door op 'set as default' te selecteren

Afronding
Je hebt nu jouw custom stylesheet geactiveerd bovenop het standaard theme. Wanneer je nu inlogt op een cPanel account, en een hard refresh doet van de pagina, zul je zien dat de kleur van de header balk veranderd en tevens je logo verschijnt zoals je het hebt geupdate.

Customizen standaard pagina
In de file browser zul je zien dat er een map aanwezig is onder /cpanel3-skel/public_html.

Alle bestanden in die map, worden standaard toegevoegd in de public html in de van een nieuwe account. Indien je dus een eigen index.html hebt met bijvoorbeeld  ‘domein gereserveerd’ informatie, dan kan dat. Hoasted gebruikt bijvoorbeeld https://reserved.hoasted.com/.