Whitelabel - Complete custom stylesheet in cPanel

Dit is de aanbevolen methode voor het activeren van je eigen cPanel design op basis van een custom css en stylesheet. Deze stappen zijn nodig om ook een custom promo afbeelding te activeren in je Reseller cPanel accounts.

Stap 1: Je eigen stylesheet activeren

Wanneer je gebruik wilt maken van een volledig eigen stylesheet in cPanel, heb je de mogelijkheid om de Hoasted setup en stylesheet volledig te vervangen voor jouw eigen stylesheet. De speciale whitelabel styling die wij al hebben toegevoegd wordt daarbij gedeactiveerd en enkel jouw eigen styling wordt daarbij actief, welke gebruik maakt van de standaard meegeleverde cPanel stylesheet.

1. Log met je WHM reseller login details in op de cPanel poort (bijvoorbeeld https://s1116.myfasthosting.com:2083). Je doet dit eenvoudig door in te loggen via je Hoasted klantenpaneel > diensten > mijn services > WHM login. Hiermee kom je in het cPanel account van reseller omgeving, vanuit waar je de custom styling kunt activeren
  2. Ga in dit cPanel account naar de file manager
  3. Navigeer naar naar de map var > cpanel > reseller > styled (de map  /var/cpanel/reseller/styled). Indien de map var nog niet aanwezig is, heb je nog geen custom logo toegevoegd in je WHM. We raden aan dat in dat geval eerst te doen.
  4. Maak daar een submap aan onder je reseller naam of de naam van je bedrijf, zonder spaties of underscores
  5. Maak in die map een nieuw bestand aan genaamd styles.css (vergeet de S in styleS.css niet)
  6. Open het bestand om het te kunnen bewerken en plaats daarin de inhoud uit dit GitHub bestand
  7. Maak waar gewenst je eerste aanpassingen aan deze CSS en sla het op (bijvoorbeeld de kleuren op . Je hebt nu je eigen style.css file aangemaakt, welke in de volgende stap geactiveerd kan worden voor jouw Reseller omgeving.

Stap 2: Standaard style (thema) wisselen

Wanneer je een eigen Stylesheet hebt aangemaakt kun je deze nu activeren als je eigen cPanel thema. Loop hiervoor onderstaande stappen door:

1. Ga naar je WHM Reseller omgeving en vervolgens naar > customization
  2. Klik op het tweede tabblad 'customize style'
  3. Je ziet in het overzicht jouw nieuwe style onder de 'in stap 1 aangemaakt mapnaam'. Selecteer en activeer deze middels 'set as default. Je hebt hiermee jouw custom style geactiveerd.  Wanneer je nu een van je klanten cPanel account opent, dan zie je de nieuwe stijl. Mocht deze nog niet up to date zijn in je browser, dan raden we aan even een harde refresh te doen in je browser met CMD + SHIFT + R. Hiermee wordt je browser cache voor deze pagina geleegd en verschijnt de nieuwe stijl.
  4. Vanaf nu hoef je deze stappen niet meer te herhalen. Je kunt nu direct aanpassingen maken in je stylesheet binnen je Reseller account cPanel zoals in stap 1 omschreven. Aanpassingen worden direct actief.
  5. Klaar.

Custom styling ongedaan maken

Mocht je terug willen schakelen op het standaard aangeleverde thema van je Reseller pakket, selecteer dan default_style (onder WHM > customization > customize style). Het wisselen tussen styles heeft verder geen impact of de werking van je cPanel accounts en tevens zal bij de wisselingen het gekozen custom logo ook ongewijzigd blijven.

Indien je je volledige custom style wilt verwijderen, dien je de map met je custom gekozen naam te verwijderen (cPanel account van je Reseller pakket > File Manager > var > cpanel > reseller > styled > de map met je custom naam)