Whitelabel - Custom login domein gebruiken

Deze handleiding licht toe hoe je ook op het gebied van inloggen een extra whitelabel ervaring aan jouw klanten kunt geven middels een eigen domeinnaam.

Opzet login domein en servernaam

Standaard is jouw reseller pakket al voorzien van een whitelabel servernaam. Deze servernaam is vaak een opzet op basis van servernummer, gevolgd door .myfasthosting.com.

Opzet login domein en servernaam

Alhoewel die basis whitelabel url niet aan te passen is, heb je wel de mogelijkheid om klanten te laten inloggen onder jouw eigen gewenste domein. In onderstaand voorbeeld hebben we het domein sslchecker.nl als voorbeeld gebruikt, welke we in het reseller pakket op deze server hebben aangemaakt voor dit voorbeeld. Dit ziet er na instellen als onderstaand uit:

Inloggen onder jouw eigen gewenste domein

Ook nadat jou klanten via deze weg inloggen, is er buiten de login url niets anders. Ze loggen nog steeds op dezelfde server in, echter onder een ander gekoppeld domein. Dit domein blijft ook zichtbaar na het inloggen:

Eigen gewenste domein blijft zichtbaar

Eigen versie instellen

Wanneer je bovenstaande ook graag voor jouw eigen reseller pakket wilt instellen, is dat mogelijk. Je doet dit als volgt:

1. Bestel je nieuwe domein waar van toepassing en verwijs deze middels volledige nameserver verwijzing naar Hoasted
  2. Maak onder dit nieuwe custom domein een nieuw cPanel account aan binnen je reseller pakket
  3. Activeer vervolgens met Let's Encrypt op alle subdomeinen en opties een wildcard SSL aan. Hierbij is het belangrijk dat je ook de cPanel subdomeinen en het mail subdomein (mail.domeinnaam.nl) record activeert.

Let's Encrypt SSL instellen

4. Als je dat met succes hebt afgerond, kun je jouw klanten laten inloggen op domein.nl/cpanel of domein.nl:2083. Deze is na instellen op basis van bovenstaand vervolgens automatisch gekoppeld aan de betreffende server.
  5. Optioneel stel je nog in dat domein.nl/login doorverwijst naar domein.nl/cpanel om de url volledig naar je eigen hand te zetten.
  6. Klaar!