Whitelabel - Eigen domeinnaam gebruiken voor de webmail omgeving via een CNAME-record

Vanaf nu is het mogelijk om met een CNAME-record naar onze webmailomgeving te verwijzen, zodat je jouw eigen domeinnaam kunt gebruiken voor de webmail van je klanten. Volg deze eenvoudige stappen om dit in te stellen:

1. CNAME-record aanmaken:
    • Ga naar het DNS-beheerpaneel van je domein Als jouw domeinnaam bij ons staat ga je naar cPanel.
    • cPanel DNS zone beheren

• Maak een nieuw CNAME-record aan voor het subdomein dat je wilt gebruiken voor de webmail. Bijvoorbeeld, als je domein jouwdomeinhier.nl is, maak je een record voor webmail.jouwdomeinhier.nl .
    • In het veld voor de doelwaarde, voer je hostingsecure.email in. Dit is het adres waar je CNAME-record naartoe zal verwijzen.
    • CNAME record aanmaken cPanel

2. Record opslaan en wachten:
    • Sla het nieuwe CNAME-record op.
    • Wacht enkele minuten zodat de DNS-wijzigingen zich kunnen verspreiden over het internet.
  3. SSL-certificaat activeren:
    • Bezoek het aangemaakte subdomein in je browser, bijvoorbeeld webmail.jouwdomeinhier.nl Bij dit eerste bezoek wordt automatisch een SSL-certificaat aangevraagd om de verbinding veilig te maken. Hierdoor kan de eerste keer laden wat langer duren.
    • Wacht nog enkele minuten en controleer dan of het SSL-certificaat succesvol is geactiveerd.
  4. Gebruiksklaar:
    • Zodra het SSL-certificaat actief is, is je whitelabel webmailomgeving klaar voor gebruik. Je klanten kunnen nu inloggen op de webmail via het subdomein dat je hebt ingesteld.

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig jouw eigen domeinnaam gebruiken voor de webmaildiensten die je aan je klanten biedt. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en een naadloze ervaring voor jouw gebruikers.