Whitelabel - Custom domein gereserveerd pagina

Resellers hebben de mogelijkheid om bij het aanmaken van een nieuw cPanel automatisch enkele statische bestanden te laten toevoegen. Dit is handig om bijvoorbeeld een melding zoals 'domein gereserveerd' weer te geven. Als je een domein hebt waar nog geen website op staat, kun je deze inhoud laten tonen:

Domein gereserveerd door Hoasted

Bezoekers krijgen de standaard Hoasted gereserveerd pagina in beeld als je al wel een account hebt aangemaakt en de DNS van het hoofddomein daar naar verwijst (en er nog geen website geplaatst is). Als reseller kun je dit ook opzetten en de inhoud op deze plek naar je eigen hand zetten.

Stappen om een eigen domein gereserveerd pagina te maken

Indien je dus een eigen index.html hebt met bijvoorbeeld  ‘domein gereserveerd’ informatie, dan kan dat. Hoasted gebruikt bijvoorbeeld https://reserved.hoasted.com/. Onderstaande de stappen om dit door te voeren:

1. Maak een eigen index.html-pagina:
    • Zorg ervoor dat deze pagina volledig afhankelijk is van inline CSS en geen externe CSS-bestanden of scripts bevat. Dit betekent dat alle stijlregels direct in de HTML moeten staan.
    • Gebruik geen PHP-bestanden; de pagina moet volledig in HTML zijn.
    • Voor afbeeldingen kun je wel externe links/verwijzingen gebruiken.
  1. Log in op je WHM/cPanel:
    • Gebruik jouw WHM-login om direct in te loggen op je reseller cPanel account via poort 2083 (i.p.v. 2087).
    • Dit doe je door naar de URL https://sXXXX.hostingsecure.com:2083/ te gaan, waarbij je sXXXX vervangt door jouw specifieke servernummer.
  2. Open de File Manager in cPanel:
    • Ga naar cPanel en open de File Manager.
  3. Plaats de index.html file:
    • Plaats de index.html file in de map /public_html.
    • Alle bestanden in deze map worden standaard toegevoegd aan de public_html map van een nieuwe account. Plaats hier de index.html file en eventuele afbeeldingen die je wilt gebruiken.
  4. Nieuwe accounts instellen:
    • Bij de aanmaak van een nieuw cPanel account, worden de bestanden in /public_html ingeladen.
    • Bestaande cPanel accounts binnen je reseller pakket blijven ongewijzigd.
  5. Klaar:
    • Vanaf nu zal bij elke nieuwe cPanel account die je aanmaakt, de aangepaste "domein gereserveerd" pagina automatisch worden ingesteld.