Whitelabel - Custom domein gereserveerd pagina

Voor resellers bestaat er de mogelijkheid om bij aanmaak van een nieuw cPanel, automatisch enkele statische bestanden in te laten. Dit is bijvoorbeeld handig om een melding zoals 'domein gereserveerd' te laten zien. Wanneer je een domein hebt waar nog geen website in is geplaatst, kun je daar bijvoorbeeld deze inhoud laten zien:

Domein gereserveerd door Hoasted

Bezoekers krijgen de standaard Hoasted gereserveerd pagina in beeld als je al wel een account hebt aangemaakt en de DNS van het hoofddomein daar naar verwijst (en er nog geen website geplaatst is). Als reseller kun je dit ook opzetten en de inhoud op deze plek naar je eigen hand zetten.

Stappen om een eigen domein gereserveerd pagina te maken

Indien je dus een eigen index.html hebt met bijvoorbeeld  ‘domein gereserveerd’ informatie, dan kan dat. Hoasted gebruikt bijvoorbeeld https://reserved.hoasted.com/. Onderstaande de stappen om dit door te voeren:

 1. Maak een eigen index.html pagina die niet afhankelijk is van externe bestanden of scripts.

  Voor CSS gebruik je alles op basis van inline CSS en zorg je dat er geen losse CSS files of verwijzingen aanwezig zijn (anders werkt het niet). Alles dient 100% HTML te zijn en geen gebruik te maken van PHP bestanden. Afbeeldingen dien je wel met externe verwijzingen/links in te lezen in deze pagina.

 2. Log in met jouw WHM login direct op je reseller cPanel account (op poort 2083 ipv 2087)

  https://sXXXX.hostingsecure.com:2083/

 3. Open de cPanel > File manager
 4. Plaats de index file in de map cpanel3-skel/public_html

  Alle bestanden in deze map, worden standaard toegevoegd in de public html in de van een nieuwe account. Hierin plaats je de index file en een eventuele afbeelding.

 5. Bij de aanmaak van een nieuw cPanel account, worden deze bestanden ingeladen. Bestaande cPanel accounts die al aanwezig zijn in je reseller pakket blijven verder ongewijzigd.
 6. Klaar.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.