Eigen Nameservers maken

Om gebruik te maken van custom nameservers, zijn er twee mogelijkheden: gebruik maken van de door ons beheerde whitelabel nameservers, of gebruik maken van jouw eigen namesevers onder jouw eigen domeinnaam.

Whitelabel nameservers

Indien je gebruik wilt maken van whitelabel nameservers, gebruik je onderstaand:

ns1.myfasthosting.com
ns2.myfasthosting.com
ns3.myfasthosting.com

Wanneer je deze whitelabel nameservers als reseller standaard wilt toepassen in WHM, is het belangrijk om ook je zone template aan te passen. Zie daarvoor verderop in dit artikel.

Custom nameservers

Maak in de DNS van je eigen voorkeursdomein drie A-records aan (pas customnameserverdomein.nl aan naar het domein van jouw voorkeur):

TTL TYPE IP ADRES
ns1.customnameserverdomein.nl
14400 A 188.166.60.113
ns2.customnameserverdomein.nl
14400 A 46.101.51.24
ns3.customnameserverdomein.nl

14400 A 198.199.126.145

Wanneer je deze custom nameservers standaard wilt toepassen in WHM, is het belangrijk om ook je zone template aan te passen. Zie daarvoor verderop in dit artikel.

Let op: het domein dat je gebruikt voor je custom nameservers (customnameserverdomein.nl in het voorbeeld), kan zelf nooit ingesteld worden op de custom nameservers. Wanneer je dat wel doet, stoppen alle domeinen met functioneren aangezien dat een redirect issue ontstaat. Wat je als reseller wel kunt doen is de nameservers van dat domein instellen op de whitelabel nameservers van Hoasted (ns1.myfasthosting.com etc), om vervolgens alle andere domein te voorzien van de door jou aangemaakte custom nameservers.

Aanpassen zone templates voor nieuwe accounts

Met onderstaande stappen pas je de standaard instellingen voor nieuwe cPanel accounts aan in je reseller pakket.

1. Ga naar je WHM
  2. Kies bovenin Server Configuration > Basic WebHost Manager Setup
  3. Vul hier je drie custom nameservers in en sla dit op

Bestaande cPanel accounts omzetten naar eigen nameservers

Wanneer je een bestaand domein dat al gekoppeld is aan een actief cPanel wilt aanpassen, dien je naast de domein nameserver wijziging ook nog de DNS zone aan te passen. Dit is om ervoor te zorgen dat de domeininstellingen volledig matchen met de server instellingen. Je cPanel account blijft zonder aanpassing hiervan wel nog steeds functioneren, echter zul je zonder deze aanpassing veel sneller fouten ervaren bij het configureren van instellingen zoals mailprogramma's. Voor deze aanpassing dient het volgende te gebeuren:

1. Pas de nameservers van het domein aan in de domeininstellingen (in je Hoasted klantenpaneel > domein > wijzig nameservers)
  2. Log vervolgens in op WHM
  3. Ga naar Edit DNS zone
  4. Klik op het domein dat je wilt aanpassen en pas de nameservers aan. LET OP: er hoort een punt achter te blijven staan.

Pas de vier nameserver items aan (2x ns1.hoasted.nl., 1x ns2.hoasted.nl. en 1x ns3.hoasted.nl.)