Optimaliseren snelheid - Prestashop caching instellen

Om je PrestaShop website optimaal te laten zijn qua snelheid is het aan te bevelen de LiteSpeed Cache module te installeren. Hoasted gebruikt LiteSpeed servers voor de hosting van PrestaShop en door de LiteSpeed Cache module te installeren behaal je grotere snelheidswinst dan met een andere caching module.

De stappen voor installatie LiteSpeed Cache module zijn:

1. Voordat je gaat optimaliseren is het vaak verstandig om een aantal benchmark tests uit te voeren zodat je weet of de performance vooruit gegaan is. Je kunt de volgende tools gebruiken hiervoor. Let op, je kunt vaak een locatie kiezen van waaruit getest wordt. Kies een locatie die zo dicht mogelijk bij Amsterdam ligt voor de meest accurate resultaten:- https://www.webpagetest.org/https://tools.pingdom.com/https://gtmetrix.com
  2. Download de LiteSpeed cache module vanaf https://www.litespeedtech.com/packages/prestashop/litespeedcache.zip
  3. Log in op je Prestashop
  4. Ga naar Modules > Modules & Services
    1. Let op: Disable eventuele andere cache modules
    2. Kies Add a module
    3. Selecteer de litespeedcache.zip en upload die.
    4. Installeer de LiteSpeed Cache module
    5. Activeer de LiteSpeed Cache module: LiteSpeed Cache > Settings en zet Enable LiteSpeed Cache op Yes. De .htaccess zal worden aangepast met enkele regels aan de top.
  5. Laad nu de pagina de eerste keer in je Incognito window, dit zal wat langer duren aangezien alle cache nu geleegd is.
  6. Voer alle benchmark tests nu nog een keer uit en bekijk het verschil in snelheid.

De site zal nu aanmerkelijk sneller getoond worden. Pas eventueel andere LiteSpeed Cache instellingen aan (in het linkermenu staat nu LiteSpeed Cache erbij).