SSL certificaat aanvragen / bestellen

SSL certificaten beveiligingen de verbinding van je website. Via een versleutelde HTTPS verbinding beschermt je domein online betalingen en gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens. Het is de beste manier om de gegevens van je gebruikers te beschermen en ze te beschermen tegen identiteitsdiefstal. Met een SSL Site Seal (een groen slotje) in je adresbalk laat je je klant weten dat ze je website met een gerust hart kunnen gebruiken en daarop formulieren invullen.

SSL certificaat aanvragen

 1. Log in op je Hoasted klantenpaneel
 2. Klik bovenin op Order Products en selecteer SSL certificaten


  SSL Certificaat aanvragen

 3. Klik op het Order Now icoon bij het SSL certificaat dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld Sectigo PositiveSSL, Sectigo Wildcard SSL, Sectigo Extended Validation SSL Single Domain. In geval er op het hoofddomein van je account al een Sectigo SSL certificaat actief is en je er ook een wilt op het alias domein, dan moet je een Multidomain SSL certificaat  bestellen. Neem daarvoor contact op met [email protected]


  Bestelknop van SSL certificaat

 4. Kies dan of je een nieuw domein wilt, of een bestaand domein gebruikt om de Nameservers aan te passen en vul dan het domein in waarvoor je het SSL certificaat wilt bestellen.
 5. Vervolgens kom je in dit scherm:


  SSL instelling met betaal termijn


  Daar kies je of je het 12 maanden of 24 maanden wilt. Desgewenst kun je toevoegen dat Hoasted alles voor je doet (SSL registratie, configuratie en installatie op je website met daarbij alle links omzetten naar https:// en zorgen dat alle bezoekers alleen nog beveiligd de website kunnen bezoeken (met een groen slotje).

 6. Klik dan op de Continue-knop:


  Continue knop

 7. Vervolgens klik je op de Check-Out knop:


  Checkout knop

 8. Nu is het nodig dat je voor de betreffende website het CSR bestand aan gaat leveren. Log daarvoor in op je cPanel. Tenzij je het certificaat ook op een andere server wilt installeren, dan ga je naar de punt 14 hieronder.
 9. In cPanel scroll je naar het Beveiliging (Security) gedeelte en klikt op SSL/TLS

  SSL/TLS icon in cPanel

 10. Klik op Genereer, bekijk of verwijder SSL-certificaatondertekeningsaanvragen (CSR)

  aanvragen van certificaat ondertekening

 11. Scroll naar beneden en daar kom je bij het gedeelte dat je nodig hebt:


  Het genereren van een nieuw SSL certificaat


  Vul de volgende gegevens in:


  Sleutel: Kun je laten staan op 2.048 bit

  Domein: Vul hier je domeinnaam in, bijvoorbeeld jouwdomein.nl en op een nieuwe regel www.jouwdomein.nl

  Als je een wildcard domein wilt dat geldig is voor alle subdomeinen *.jouwdomein.nlBij een multidomein aanvraag vul je in jouwdomein.nl www.jouwdomein.nl jouwdomein2.nl www.jouwdomein2.nl

  Plaats: De plaats waar je bedrijf/instelling gevestigd is (of je woonplaats)

  Status: De provincie, bijvoorbeeld Zuid-Holland

  Land: Bijvoorbeeld Nederland (NL) of België (BE)


  Bedrijf: Je officiële bedrijfsnaam/instellingsnaam of je eigen naam in geval van een privé website.Let op: bij aanvraag EV SSL certificaat: exact de naam zoals die bij de Kamer van Koophandel staat, dus bijvoorbeeld inclusief B.V.


  Let op: Laat de niet verplichte velden leeg (bedrijfsdivisie, e-mail, wachtwoordzin).


  Controleer de ingevoerde gegevens op juistheid en klik vervolgens op de blauwe Genereren knop.

 12. Je komt dan in de pagina waarin het CSR bestand getoond wordt:

  Gecodeerde variant van certificaatondertekeningsaanvraag


  Kopieer de inhoud inclusief  -----BEGIN CERTIFICATE REQUEST----- en de -----END CERTIFICATE REQUEST-----

 13. Ga weer naar je Hoasted klantenpaneel, kies Services en klik bij je SSL certificaat op de groene SSL Details knop, vervolgens op de Open knop (bij SSL Certificate Status).


  SSL certificaat status

 14. Je komt dan in het SSL Scherm en hebt rechts de knop Edit/Request certificate


  Aanpassen / aanvragen van SSL certificaat

 15. Scroll iets naar beneden en plak daar de CSR in die je hiervoor gekopieerd hebt en klik rechts onder op de Save knop. Let op: als je het bestelt voor (mede)gebruik op een andere server volg dan de aparte CSR handleiding daarvoor.

  CSR toevoegen

 16. Je ziet dan bij Specifications of CSR de gegevens uit je CSR. Kies nu onderin hoe je wilt valideren door op de HTTPs-knop te drukken. Je krijgt dan de keus:


  Specificatie van CSR

  HTTPs: dit wil zeggen: je krijgt een bestand dat je op de website moet plaatsen.DNS: je krijgt een subdomeinnaam dat je als CNAME moet aanmaken in de DNS van je domeinadmin@, administrator@, enzovoort: je kunt ook een e-mail laten sturen met een bevestigingslink naar een van de getoonde adressen.

  Kies de methode en klik op de Request-knop. Je kunt overigens altijd nog later een andere validatiekeuze maken. 

  Bij DNS validatie: ga verder met punt 18Bij HTTPs validatie: ga verder met punt 20Bij Email validatie: ga verder met punt 22

 17. DNS VALIDATIE

  Bij keuze voor DNS zie je in het volgende scherm bij Domains and Validation Methodes de link: Follow the instructions

  Volg de instructies

  Je krijgt dan een pop-up scherm met bij Host/Sub de subdomein die je aan moet makenBij Destination/Hostname (alias) value: waar het naar moet verwijzenEn bij Record Type: CNAME

 18. Ga in je cPanel naar Domain > Zone editor en klik op Manage bij de domeinnaam waarvoor je het certificaat aanmaakt.

  Klik op het driehoekje bij Add Record , kies CNAME en je krijgt het volgende scherm

 19. Zone editor in cPanel

  Plak bij Name het gedeelte uit Host/Sub, en plak bij Record het gedeelte uit Destination/Hostname. Klik op Add Record. Binnen vaak 15 minuten zal indien alles goed is uitgevoerd het certificaat beschikbaar zijn.

 20. HTTPS VALIDATIE

  Heb je gekozen voor HTTPS verificatie, dan zie je:

  HTTPS Validatie

  Klik op follow the instructions en dan krijg je een bestand dat je moet downloaden en vervolgens met FTP moet plaatsen in de public_html/.well-known/pki-validation/ map van je website (die map en submap zul je even aan moeten maken). Let op: als je site in een andere map dan public_html zit, dan in de map waarin je website bestanden zitten. Vanuit cPanel met de Bestandsbeheer (File Manager) kun je dat ook doen. . Klik rechts boven op tandwiel en geef aan dat je verborgen bestanden (show hidden files)  wilt zien.. Klik dan linksboven op + Map (Folder) knop en maak de .well-known map aan:

  FTP plaatsing in public_html

  open die map en maak dan de pki-validation map aan. Open die map en upload dan het gedownloade .txt bestand.

 21. Controleer of het bestand opvraagbaar is met je browser met de URL die genoemd wordt bij de instructions. Is dat het geval, klik dan in het SSL aanvraag scherm op Validate.  Dan zal vaak binnen 15 minuten het certificaat beschikbaar zijn.
 22. E-MAIL VALIDATIE

  Indien je gekozen hebt voor e-mail verificatie, dan zal binnen 10 minuten een e-mail binnenkomen op het gekozen e-mailadres met een bevestigingslink. Is de bestelling bevestigd via de link, dan zal vaak binnen 15 minuten het certificaat beschikbaar zijn.

 23. Certificaatbestanden downloaden

  Vernieuw na een minuut of tien de pagina en je ziet als het certificaat beschikbaar is bovenin de knop: Download Certificates. Daarin zitten de certificaatbestanden in een zip-bestand. Pak het uit op je computer en je ziet in de map www_domein_nl drie submappen (voor Windows, Linux en de Root Certificates) en het SSL certificaat voor je domein: www_domein_nl.crt

  Download certificaat button

Installatie SSL Certificaat in je cPanel

Hierna kun je het SSL certificaat gaan installeren, lees hier de Handleiding installatie SSL Certificaat in je cPanel.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.