De verschillende SSL certificaattypen bij Hoasted

Hoasted biedt drie typen SSL certificaten: Sectigo, Let's Encrypt en self-signed SSL certificaten.

Inhoud:

Sectigo Domein Validatie SSL certificaat

Dit is het goedkoopste Sectigo SSL certificaat. De validatie is op basis van de domeinnaam: gecontroleerd wordt of de aanvrager inderdaad de controle heeft over de betreffende domeinnaam.

Sectigo uitgebreide validatie SSL certificaat

Kenmerken zijn:

• Groen slotje in de adresbalk
  • Goedkoop
  • Voor eenvoudige websites
  • Snel beschikbaar
  • Zorgt dat website met https opgevraagd kan worden (mits de links op een pagina ook https zijn)
  • Hogere score bij Google zoekacties
  • Maar eens per een/twee/drie jaar te vernieuwen
  • Optie: SSL installatie door Hoasted. Hoasted zorgt er dan voor dat alle bezoekers het groene slotje zonder waarschuwing in beeld krijgen.

Zie hier de  handleiding SSL certificaat aanvragen / bestellen.

Sectigo Organisatie Validatie SSL certificaat

Dit is een zakelijk certificaat voor stichtingen en kleinere bedrijven. Naast een domeinvalidatie wordt er ook gecontroleerd op de bedrijfsgegevens

Sectigo uitgebreide validatie SSL certificaat-2

Kenmerken zijn:

• Groen slotje in de adresbalk
  • Door bezoeker opvragen van certificaatgegevens toont bedrijfsnaam
  • Voor professionele en zakelijke websites
  • Duurt langer doordat er ondermeer telefonisch gecontroleerd wordt of de aanvraag correct is
  • Zorgt dat website met https opgevraagd kan worden (mits de links op een pagina ook https zijn)
  • Hogere score bij Google zoekacties
  • Maar eens per een/twee/drie jaar te vernieuwen
  • Optie: SSL installatie door Hoasted. Hoasted zorgt er dan voor dat alle bezoekers het groene slotje zonder waarschuwing in beeld krijgen.

Zie hier de  handleiding SSL certificaat aanvragen / bestellen.

Sectigo Uitgebreide Validatie SSL certificaat

Dit is het beste certificaat voor webshops, banken, (middel)grote bedrijven en online diensten. Een grote balk met de bedrijfsnaam in het groen staat naast het slotje in de adresbalk. Dit geeft de bezoeker de extra zekerheid dat het gaat om een hele veilige website.

Sectigo uitgebreide validatie SSL certificaat-3

Kenmerken zijn:

• Groen slotje met bedrijfsnaam in de adresbalk.
  • Geeft maximaal vertrouwen bij bezoekers en zorgt voor meer omzet bij bijvoorbeeld webshops (conversie rate).
  • Voor webshops, grote bedrijven, online diensten en banken
  • Uitgebreide validatie van ondermeer Kamer van Koophandel en andere gegevens
  • Kan al snel vijf dagen duren alvorens alle validatie is afgerond
  • Zorgt dat website met https opgevraagd kan worden (mits de links op een pagina ook https zijn)
  • Hogere score bij Google zoekacties
  • Maar eens per een of twee jaar te vernieuwen
  • Optie: SSL installatie door Hoasted. Hoasted zorgt er dan voor dat alle bezoekers het groene slotje zonder waarschuwing in beeld krijgen.

Zie hier de  handleiding SSL certificaat aanvragen / bestellen.

Self-signed SSL certificaten

Dit zijn SSL certificaten die bedoeld zijn om een beveiligde toegang te hebben tot de website, maar die in de browser eerst moeten worden goedgekeurd omdat er geen controle is. Lees daarvoor de Handleiding Self-signed SSL certificaten.

Let’s Encrypt SSL

Let’s Encrypt SSL certificaten zijn self-service, en kosteloos inbegrepen in ieder pakket. Dit zijn domain validated (DV) SSL certificaten die worden aangemaakt op basis van de Let's Encrypt certificate authority (Hoasted is direct gekoppeld). In de cPanel accounts staat dan een functie, waarmee je met één klik een SSL aanmaakt en installeert op het domein of subdomein naar keuze. Deze SSL certificaten zijn volledig gecertificeerd en goed op het gebied van encryptie en beveiliging. Daarnaast ook direct kosteloos beschikbaar voor Resellers.

Wanneer neem je een let's encrypt certificaat?

Het voordeel van een Let’s Encrypt SSL is dat het snel, eenvoudig en kosteloos is. Let’s Encrypt is een prima oplossing voor eenvoudige websites en wanneer er door je eindklant geen gebruik wordt gemaakt van oude apparaten of programma's. Binnenkort gaat Let's Encrypt namelijk enkel hun eigen root SSL certificaat gebruiken, waarmee e-mailprogramma’s en browserversies van 2017 en daarvoor nog SSL problemen kunnen krijgen. Wil je dat alle bezoekers (dus ook met oude browsers) je site in de toekomst beveiligd kunnen bezoeken, dan kun je het beste een betaald Sectigo SSL certificaat installeren. Is het geen probleem dat de kleine groep bezoekers die nog oudere programma's/apparaten gebruiken een beveiligingswaarschuwing krijgen op de website, dan is Let's Encrypt de beste keuze. Het nadeel is dat er geen support op zit en daarnaast enkel gebruikt kan worden als domein validatie SSL. Uitgebreide validatie of wildcard is hierbij niet mogelijk. Daarnaast wordt een Let’s Encrypt SSL iedere 90 dagen verlengd, waarbij zich soms problemen voordoen.

Installeren

Kijk hier voor de handleiding Let's Encrypt SSL certificaat installeren.

Verschil tussen Sectigo SSL en Let’s Encrypt

Sectigo SSL certificaten zijn er vanaf  €18,- per jaar, en wil je het door Hoasted laten installeren eenmalig €49,- kosten. Een Let's Encrypt SSL is een gratis alternatief. Dat is prima voor een website die af is en geen wijzigingen meer heeft in de domeinnamen, doorverwijzingen of aliasdomeinen. Dat SSL wordt namelijk maar voor max 90 dagen uitgegeven, en wordt door het systeem automatisch verlengd (zolang er niets gewijzigd is). Bij wijzigingen komt het voor dat de automatische verlenging van Let's Encrypt mislukt en dan de website één of meer uren of dagen een waarschuwing geeft aan bezoekers tot de eigenaar daar achter komt.

Professionele websites kiezen voor Sectigo

Wat we in het algemeen zien is dat de bedrijven die groter zijn dan ZZP of gebruik maken van een Professional pakket of meer, kiezen voor een Sectigo basis SSL (18 euro per jaar).

Webshops

Met name in het kader van consumentenvertrouwen en conversie is het een groot verschil of je een Domain Validation SSL hebt, of een Extended Validation SSL (met de bedrijfsnaam in de adresbalk naast het groene slotje). Het laatste draagt sterk bij aan betere conversie in een webshop door groter vertrouwen bij consument.

Bestellen
Kijk voor alle SSL certificaten op onze website: https://www.hoasted.com/producten/ssl-certificaten/

Verschillen Sectigo en Let's Encrypt

Sectigo Let's Encrypt
Geleverde typen Alle typen Enkel domein validatie
Support Volledige support Enkel zelf-support
Monitoring Volledige pro-actieve monitoring Geen monitoring
Installatie Kosteloos inbegrepen Niet mogelijk
Gebruik site-seal Kosteloos inbegrepen Niet mogelijk
Controle aanvraag Wel controle Geen controle
Verlenging per 1 of 2 jaar 60 dagen
Werkt ook in de toekomst voor oude browsers Ja Nee