Verschillen in validatie SSL-certificaten

• Controleerbaarheid
    Met een betaald certificaat kan gecontroleerd worden of de site ook inderdaad eigendom is van degene die erop staat. Er vind namelijk een validatie plaats en de websitebezoekers kunnen inzien welk bedrijf/organisatie/instelling de eigenaar is van het certificaat. Bij het goedkoopste betaalde certificaat is toch duidelijk dat het hoort bij de domeinnaam.
  • Meer omzet
    Webwinkels en andere commerciële sites halen meer omzet als hun naam in het groene vak naast het groene slotje staat. Bezoekers vertrouwen dat maximaal.
  • Minder misbruik
    Een gratis certificaat kan ook door criminelen gebruikt worden (phishing). Er vind namelijk geen controle plaats op of het certificaat wel hoort bij de domeinnaam en de eigenaar. Pas als de bedrijfsnaam in het groene gedeelte naast de website staat weet elke bezoeker dat het wat dat betreft veilig is.

Welke SSL

Basis SSL

Domein SSL

BedrijfsSSL

Uitgebreide SSL

Voor particuliere sites

Voor sites met formulieren/wachtwoorden

Voor bedrijven, organisaties en instellingen

Voor webwinkels en andere bedrijven, organisaties en instellingen

Anoniem

Op naam van domeinhouder

Op naam van bedrijf/organisatie

Op naam van bedrijf/organisatie

HTTPS met groen slotje

HTTPS met groen slotje

HTTPS met groen slotje

HTTPS met groen slotje en bedrijfsnaam

Trustniveau **

Valideert domein

Valideert bedrijf/instelling

Valideert bedrijf en KvK

Hoger in Google bij gebruik op hele website

Trustniveau ***

Trustniveau ****

Trustniveau *****

Snellere website

Binnen 2 uur actief

Binnen 2 dagen actief

Binnen 5 dagen actief

Hoger in Google bij gebruik op hele website

Hoger in Google bij gebruik op hele website

Hoger in Google bij gebruik op hele website

Meer vertrouwen, hogere omzet

Snellere website

Snellere website

Hoger in Google bij gebruik op hele website