SSL certificaat installeren in je cPanel

Wanneer je een SSL certificaat hebt besteld bij Hoasted (lees  hier hoe), dien je deze te configureren en koppelen aan je cPanel hosting account. Als dat gedaan is kan er actief gebruik gemaakt worden van een veilige verbinding voor je domein, email en/of website (afhankelijk van het type certificaat).

Om je SSL te configureren en koppelen volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op het betreffende cPanel account
  2. Ga naar het het onderdeel Beveiliging (Security) en klik op SSL/TLS.
  3. Op de nieuwe pagina die je nu ziet, klik je op Genereer, bekijk, upload of verwijder SSL-certificaten. Dit staat bij Certificaten (CRT):Certificaten (CRT)
  4. Scroll naar beneden naar Kies een certificaatbestand (*.crt), klik op Choose file (selecteer op je schijf het www_domein_nl.crt bestand uit de uitgepakte zipfile) en klik dan op de knop Certificaat uploaden.
    Kies een certificaatbestand om te uploaden
  5. Ga dan in je cPanel naar Beveiliging (Security)SSL/TLS naar SSL-sites beheren (bij HTTPS).
    SSL voor uw site installeren en beheren (HTTPS)
  6. Kijk eerst even of er nog oude of andere certificaten actief zijn bij 'Geïnstalleerde websites beheren'. Verwijder die indien van toepassing op die plaats.
    Let op: indien er een Let's Encrypt certificaat staat: verwijder die niet alleen hier, maar ook in cPanel > Beveiliging > Let's Encrypt.
  7. Scroll vervolgens naar beneden en klik op de knop Bladeren door certificaten (Browse Certificates):
    Bladeren door certificatenSelecteer je nieuwe Sectigo certificaat en klik op de knop Certificaat gebruiken:
    Certificaat gebruikenDaaronder heb je de domein keuze, standaard als er één domein draait, zal dat al het juiste domein zijn.
    Let op: bij een wildcard SSL certificaat of meerdere (sub)domeinen zul je het juiste domein even moeten selecteren.

Daaronder worden het certificaat, de Private Key, de CA Bundle automatisch ingevuld en daar onder klik je op de Certificaat installeren-knop: Certificaat installeren
  8. Nu kun je je website bezoeken met https, maar bezoekers zullen een waarschuwing krijgen dat de site niet veilig is. Om te zorgen dat bezoekers geen waarschuwing krijgen moeten alle links in de site herschreden worden naar https:// in plaats van naar http:// Zodra alle links op de pagina ook naar https gaan, zul je een groen slotje zien in de adresbalk.
    Lees hier de Hoasted Handleiding:  Stappenplan om een website correct om te zetten naar SSL

Wil je dat Hoasted alle links in je site herschrijft naar  https:// en zorgt dat de bezoekers alleen nog maar beveiligd op je site komen, vraag dan een Hoasted SSL Installatie.
  9. Zorg tot slot dat je tijdig een nieuw certificaat bestelt en installeert. Vul daarom je domein en e-mail in op de Hoasted SSL Checker, je krijgt dan ruim van te voren een e-mail, zodat je kunt verlengen en je website veilig bezocht kan blijven!