Installatron - Foutmelding bij inloggen

Wanneer je gebruikt maakt van Installatron om in te loggen op de website is het mogelijk dat hier een foutmelding in ontstaat waarbij je word verwezen naar een deleteme bestand zoals in onderstaand screenshot:

Deze melding wordt veroorzaakt doordat Installatron de login poging op een andere link uitvoert dan waar de site op draait, door bijvoorbeeld een mismatch in http/https of in www/non-www. Zie onderstaand de stappen die je kunt nemen om dit op te lossen:

Installatron deleteme foutmelding oplossen

1. Controleer allereerst of er een SSL certificaat actief is, of installeer deze via Let's Encrypt
  2. Open de website in de browser, en controleer of de website op www of non-www draait.
  3. Open vervolgens cPanel en ga naar 'Mijn applicaties'
  4. Klik op het sleutel icoontje naast de desbetreffende website om de opties te openen

5. Klik vervolgens op het tabblad 'Geavanceerd', en pas bij het veld 'Locatie-URL' de link aan naar de link welke je ook in de browser ziet.

6. Sla nu de instellingen op en controleer of je correct kun inloggen op Installatron via de /wp-admin/ link.

Deleteme bestanden verwijderen

Wanneer een mislukte poging wordt gedaan zal er automatisch .deleteme bestand geplaatst worden in de hoofdmap van de installatie (vaak de public_html map). Deze kun je zonder problemen verwijderen vanuit de cPanel filemanager.