Installatron - Backup van website maken en terugplaatsen

Als je een update van WordPress zelf, van plugins of het theme wilt doen, is het aan te raden om van te voren een backup te maken. Je kunt die dan mochten er problemen zijn snel terugplaatsen.

De snelste manier van een backup maken van je WordPress website is als volgt:

1. Als dit nog niet gebeurd is: importeer je WordPress website in Installatron
  2. Het maken van een backup is vervolgens eenvoudig.
    1. Ga in je cPanel bovenin naar My Applications
    2. Rechts van je installatie zie je vier knoppen. Kies de tweede knop om een backup te maken:

Het maken van een backup

3. Je komt dan in het volgende scherm. Je ziet de geschatte grootte, je kunt  een andere backuplocatie kiezen en hebt dan de mogelijkheid een label (naam) aan je backup te geven, bijvoorbeeld: Backup voor upgrade dd-mm-jjjj. Klik dan op de Reservekopie knop.

Label (naam) geven aan je backup

4. Zorg nadat je de backup gemaakt hebt even dat oudere backups verwijderd worden (die hebben geen zin meer en nemen dus onnodig ruimte in beslag), zie hieronder bij punt 4: verwijderen.
  3. Het terugplaatsen van een backup is eveneens zeer eenvoudig:
    1. Ga in je cPanel bovenin naar My Applications en vervolgens naar Mijn Backups tabblad (rechts boven op deze pagina)
    2. Rechts van je backup zie je vier knoppen. Kies de derde:

Het terugplaatsen van een backup

3. Nu worden in korte tijd zowel de bestanden als de database van het tijdstip van je backup teruggeplaatst.
  4. Het opruimen van oude backups is aan te bevelen
    1. Kies rechts van de te verwijderen backup de verwijderknop en bevestig dat je de betreffende backup wilt laten verwijderen:

Het opruimen van oude backups is aan te bevelen