Installatron - Veilig koppelen of ontkoppelen

Wanneer je je website koppelt aan Installatron (bijvoorbeeld WordPress), heb je toegang tot een aantal zeer handige functies:

1. Inloggen op het dashboard zonder wachtwoord
  2. Snel een extra backup maken
  3. Een kloon maken van je bestaande website naar een ander domein of subdomein (handig voor debugging of development)
  4. Updates uitvoeren

Bestaande website koppelen aan Installatron

Indien je een WordPress website hebt op je hosting account en je maakt nog geen gebruik van het handige Installatron, volg dan onderstaande stappen om een koppeling te maken.

1. Log in op het betreffende cPanel en klik in het bovenmenu op: Install New WordPress
  2. Klik op de drie streepjes naast de knop 'Installeer deze applicatie' en kies 'Importeer bestaande installatie':

Importeer bestaande installatie

3. Kies onder 'Van dit account' op 'Voortzetten'

'Van dit account' op 'Voortzetten'

4. Selecteer je exacte domein uit de lijst (let op https:// en neem ook de www mee als deze in het domein zit en klik op 'Importeren'
  5. Als het gereed is, verschijnt je website in het bovenmenu onder 'My Applications'
  6. Met de middelste link (eindigend op wp-admin) log je direct in op je WordPress dashboard zonder wachtwoord
  7. Klaar

Bestaande website ontkoppelen van Installatron

Indien je Installatron login link niet meer werkt of indien je deze wilt verwijderen met behoud van al je data, kun je de installatie veilig ontkoppelen zonder de websitebestanden of databases te verwijderen. Je verwijdert met deze stappen enkel de koppeling en maakt geen inhoudelijke website wijzigingen. Tijdens dit proces blijft je website gewoon online.

1. Log in op cPanel
  2. Ga naar Installatron
  3. Klik op bij de betreffende installatie die je wilt ontkoppelen in de rechterikoontjes op de steeksleutel:

steeksleutel icon

4. Ga nu iets naar beneden naar het tabblad Geavanceerd (Advanced)

tabblad Geavanceerd (Advanced)

5. Let op, de volgende stap is cruciaal: zet onderin het vinkje AAN onder “Remove from Installatron?” en klik vervolgens op 'Alles opslaan' (save).

Remove from Installatron?

6. Enkel de koppeling wordt nu verwijderd, zonder dat de website of database wordt verwijderd. Alles blijft hierdoor netjes online.
  7. Klaar

Wanneer de one-click-login niet volledig werkt

Indien je koppeling niet correct werkt, en je niet met één klik kunt inloggen, dan kan het nog liggen aan een of meerdere oorzaken:

• Veiligheidsplugins
  • SSL of redirect plugins
  • Aanpassen van login pagina url

Deactiveer in dat geval de plugin, en kijk of je vervolgens wel succesvol een koppeling kunt maken. Installatron logt bij one-click-login namelijk in via de standaard login methodiek. Wanneer deze geblokkeerd of aangepast wordt door speciale plugins of scripts, werkt deze functionaliteit niet of niet volledig.