Installatron - Veilig koppelen of ontkoppelen

Wanneer je een website url aanpast, of bijvoorbeeld je website voorziet van SSL/https, dan breekt je Installatron koppeling. Onderstaand de stappen die je kunt nemen om

1. je applicatie veilig te ontkoppelen en
  2. je website in je account te importeren dan wel opnieuw te koppelen.

Verwijderen niet werkende Installatron verwijzing

Indien je Installatron login link niet meer werkt, kun je de installatie veilig verwijderen zonder de websitebestanden of databases te verwijderen. Je verwijdert met deze stappen enkel de koppeling en maakt geen inhoudelijke website wijzigingen. Tijdens dit proces blijft je website gewoon online.
  1. Log in op cPanel
  2. Ga naar Installatron
  3. Klik op bij de betreffende installatie die je wilt ontkoppelen in de rechterikoontjes op de steeksleutel:

4. Ga nu iets naar beneden naar het tabblad Geavanceerd (Advanced)

5. Let op, de volgende stap is cruciaal: zet onderin het vinkje AAN onder “Remove from Installatron?” en klik vervolgens op 'Alles opslaan' (save).

6. Enkel de koppeling wordt nu verwijderd, zonder dat de website of database wordt verwijderd. Alles blijft hierdoor netjes online.
  7. Klaar

Importeren / koppelen bestaande website op je account met Installatron

Indien je een WordPress website hebt op je hosting account en je maakt nog geen gebruik van het handige Installatron, volg dan onderstaande stappen om een koppeling te maken.
  1. Log in op cPanel
  2. Ga naar Installatron
  3. Ga naar Applications Browser
  4. Klik op WordPress
  5. Kies in de dropdown rechtsboven voor 'Import existing install'
  6. Selecteer 'from this account'
  7. Kies op welke exacte url de website draait (kies correct tussen https:// en https:// en tussen met www of zonder www)
  8. Klik op import
  9. Klaar! Je WordPress website is nu correct in Installatron gezet, en je kunt nu veilig en snel inloggen met één klik!

Wanneer de one-click-login niet volledig werkt

Indien je koppeling niet correct werkt, en je niet met één klik kunt inloggen, dan kan het nog liggen aan een of meerdere oorzaken:

• Veiligheidsplugins
  • SSL of redirect plugins
  • Aanpassen van login pagina url

Deactiveer in dat geval de plugin, en kijk of je vervolgens wel succesvol een koppeling kunt maken. Installatron logt bij one-click-login namelijk in via de standaard login methodiek. Wanneer deze geblokkeerd of aangepast wordt door speciale plugins of scripts, werkt deze functionaliteit niet of niet volledig.