Verhuizen website - WordPress met Installatron importeren

Het verhuizen van een WordPress website met Installatron is een snelle manier om de site te verhuizen met maar een paar klikken, terwijl de FTP gegevens alles is wat je nodig hebt van te voren (host, gebruiker, wachtwoord en pad). Zorg wel dat de public_hml map waar de site moet komen leeg is.

Website importeren met Installatron:

1. Log in op het cPanel behorend bij het domein waar je de website graag wilt installeren
  2. Controleer via de cPanel file manager
  3. Scroll naar beneden, totdat je 'Installatron Applications installer' ziet. Klik daarop.
  4. Je ziet hier alle applicaties die je kunt installeren/importeren. Selecteer WordPress. Je komt nu in de installatie omgeving.
  5. Rechtsboven zie je een knop '+ Install This Application'. Aan de knop zit een dropdown waar je kiest voor 'Import Existing Install'. Met deze functie kun je een bestaande WordPress installatie van een andere server of host importeren in je account.

6. Wanneer geselecteerd, opent zich een nieuw scherm waar je kunt kiezen uit 'From this account' of 'From different account.
    • Kies 'From this account' als je WordPress website in je Hoasted cPanel account hebt staan vanuit waar je de Installatron import doet. Dit gebruik je als je een website verplaatst binnen hetzelfde cPanel account.
    • Kies 'From different account' als je WordPress website op een andere hosting of cPanel account staat (bijvoorbeeld op een webserver bij een andere host, of in een andere cPanel account bij Hoasted). Dit gebruik je als je een externe website wilt verhuizen.
    • Log in op het cPanel behorend bij het domein waar je de website graag wilt installeren
    • Scroll naar beneden, totdat je 'Installatron Applications installer' ziet. Klik daarop.
    • Je ziet hier alle applicaties die je kunt installeren/importeren. Selecteer WordPress. Je komt nu in de installatie omgeving.
    • Rechtsboven zie je een knop '+ Install This Application'. Aan de knop zit een dropdown waar je kiest voor 'Import Existing Install'. Met deze functie kun je een bestaande WordPress installatie van een andere server of host importeren in je account.
    • Wanneer geselecteerd, opent zich een nieuw scherm waar je kunt kiezen uit 'From this account' of 'From different account.
      • Kies 'From this account' als je WordPress website in je Hoasted cPanel account hebt staan vanuit waar je de Installatron import doet. Dit gebruik je als je een website verplaatst binnen hetzelfde cPanel account.
      • Kies 'From different account' als je WordPress website op een andere hosting of cPanel account staat (bijvoorbeeld op een webserver bij een andere host, of in een andere cPanel account bij Hoasted). Dit gebruik je als je een externe website wilt verhuizen.
  7. Je komt nu in een scherm waar je alle importgegevens kunt invullen:
    • Bron / source URL: Vul hier de url in waar de bron website nu op te vinden is
    • Bron / source IP adres: Als je geen URL gebruikt, maar enkel een IP adres, vul dan de URL van de installatie én het IP adres in
    • Bron / source Protocol: Afhankelijk van je logingegevens kies je een optie. Het is gebruikelijk dat je kiest voor 'FTP' als je FTP gegevens hebt van je account.
    • Bron / source Server (IP Address or Hostname): vul hier de hostname in. Bijvoorbeeld ftp.jouwdomeinnaam.nl
    • Bron / source Username: de FTP gebruikersnaam
    • Bron / source Password: het FTP wachtwoord
    • Bron / source Path: Je website staat waarschijnlijk in een submap. Meestal is dit in de public_html map. Vul dan public_html in. Let op: geen / voor of na het pad.
    • Doel / destination URL: Deze staat standaard op de url waarop het cPanel is gekoppeld. Indien je de website op een subdomein wilt installeren, zal het subdomein eerst moeten worden toegevoegd onder 'subdomains' in cPanel. Alle bestaande url's worden ook in het rijtje weergegeven. Als je de website op een submap wilt installeren (bijvoorbeeld, jouwdomeinnaam.nl/websitetest, vul dan 'websitetest' (zonder aanhalingstekens) in onder 'Directory'
    • Als je alles hebt ingevuld kun je de import starten door te klikken op 'import'. Het is belangrijk dat je alle gegevens hebt ingevuld om de import succesvol te laten verlopen. Op het moment dat er iets aan de gegevens niet klopt, dan geeft Installatron dit ook aan.
  8. Na het klikken op 'importeer' start de import en wordt alles automatisch overgezet. Inclusief eventuele extra mappen die je nog op je bronlocatie hebt staan.

9. Na afronding krijg je een melding dat de import afgerond is en zie je de website staan in de lijst onder 'Installatron Applications Installer'
  10. Je kunt nu inloggen op je Wordpress dashboard vanuit Installatron, zonder dat je een wachtwoord nodig hebt. Voor een overzicht van jouw geïnstalleerde applicaties klik je bovenin cPanel op 'My applications'. Klik op de middelste link eindigend op /wp-admin (www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/). Je logt nu automatisch in zonder wachtwoord.
  11. Klaar!

Zie ook de Handleiding backup maken en terugplaatsen met Installatron

Nog steeds hulp nodig? Contact ons.