Alles over backups

Hoasted biedt haar gebruikers meerdere mogelijkheden om backups terug te plaatsen, dan wel een backup te (laten) maken. Standaard maakt Hoasted al meerdere malen per dag een backup, die eenvoudig terug te plaatsen of te downloaden is.

Backups via Hoasted Backups
We maken om het uur backups. Onderstaand onze huidige backup policy inclusief bewaartijd. Het maken van Backups doen wij voor je, en gaat volledig automatisch. De frequentie en bewaartijd (kan per server verschillen):

 1. Backups 2 keer of vaker per dag. Bewaartijd: 14 dagen.
 2. Wekelijkse backups: Bewaartijd: minimaal 2 weken
 3. Maandelijkse backups: Bewaartijd: maximaal 6 maanden

We verlenen kosteloos toegang tot backups. Het aantal backups is afhankelijk van server, account en moment van aanvraag. Je kunt behalve terugplaatsen ook de backups downloaden.

Dit is ook direct de beste backup oplossing om te gebruiken. Je kunt het vinden in je cPanel onder Tools > Backups. Zie voor het terugplaatsen van een backup van bestanden/database onze handleiding: Backups terugzetten

Backups via Jetbackup

Met Jetbackup maken we elke nacht volledige cPanel account snapshots die we iedere nacht maken. Deze worden maximaal 14 dagen bewaard. Ook hieruit kun je geselecteerde bestanden, e-mails, databases, DNS records, cronjobs en SSL certificaten terugzetten. Zie voor het terugplaatsen van een backup van bestanden/database onze handleiding: Backups terugzetten

Waar worden mijn backups opgeslagen?
We maken zowel server-backups als cPanel account-backups. Deze worden op zowel de server zelf, externe servers als ook zelfs in externe datacenters opgeslagen. Hiermee is backup data onafhankelijk van zowel hardware, datacenter alsmede leverancier opgeslagen. Alle data blijft in Europa en wordt niet op servers buiten de Europa opgeslagen.

Backups via Installatron
Je kunt zelf ook nog onbeperkt extra backups aanmaken via Installatron. Dit is met name aan te raden vlak voor het doen van wijzigingen in bijvoorbeeld de lay-out van een website. De Installatron backup is het snelst terug te plaatsen namelijk (een druk op de knop) en bevat zowel de bestanden als de database! Lees onze handleiding backups maken en terugzetten met Installatron.

Backups maken met Jetbackup Snapshots
Je kunt in cPanel > Jetbackup > Snapshots een snapshot maken van je hele account, bijvoorbeeld voordat je je website gaat updaten. Bij accounts met meer dan 10Gb werkt dit niet goed meer, dus controleer van te voren de in gebruik zijnde schijfruimte in het cPanel hoofdscherm. Zie de rechter kolom:

Mocht het nodig zijn, dan kun je later de bestanden en database terugplaatsen van het moment van jouw snapshot! Of de Hoasted support daarvoor inschakelen.

Backup downloaden van site op je eigen computer

Wil je een backup plaatsen op je eigen computer, dan heb je twee zaken te backuppen: de bestanden en de database(s).

 1. De bestanden
  Ga in je cPanel naar Tools > Backups. Log in met je cPanel gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens rechts op het download ikoontje om alle bestanden te downloaden:
  download-backup.png
 2. De database(s)
  Ga in je cPanel naar Databases > phpMyAdmin > klik op het +-teken voor de betreffende database, dan rechts op het tabblad Export en klik op Go. De backup van de database wordt opgeslagen op jouw computer.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.