Alles over backups

Hoasted biedt haar gebruikers meerdere mogelijkheden om backups terug te plaatsen, dan wel een backup te (laten) maken. Standaard maakt Hoasted al meerdere malen per dag een backup, die eenvoudig terug te plaatsen of te downloaden is.

Backups via Hoasted Backups
We maken om het uur backups. Onderstaand onze huidige backup policy inclusief bewaartijd. Het maken van Backups doen wij voor je, en gaat volledig automatisch. De frequentie en bewaartijd (kan per server verschillen):

1. Backups elke 2 à drie uur. Bewaartijd: maximaal 12 backups
  2. Dagelijkse backups. Bewaartijd: maximaal 7 dagen
  3. Wekelijkse backups: Bewaartijd: maximaal 4 weken
  4. Maandelijkse backups: Bewaartijd: maximaal 12 maanden
  5. Jaarlijkse backups: maximaal 1 backup

We verlenen kosteloos toegang tot backups. Het aantal backups is afhankelijk van server, account en moment van aanvraag. Je kunt behalve terugplaatsen ook de backups downloaden.

Dit is ook direct de beste backup oplossing om te gebruiken. Je kunt het vinden in je cPanel onder Tools > Backups. Zie voor het terugplaatsen van een backup van bestanden/database onze handleiding: Backups terugzetten

Backups via Jetbackup

Met Jetbackup maken we elke nacht volledige cPanel account snapshots die we iedere nacht maken. Deze worden maximaal 14 dagen bewaard. Ook hieruit kun je geselecteerde bestanden, e-mails, databases, DNS records, cronjobs en SSL certificaten terugzetten. Zie voor het terugplaatsen van een backup van bestanden/database onze handleiding: Backups terugzetten

Waar worden mijn backups opgeslagen?
We maken zowel server-backups als cPanel account-backups. Deze worden op zowel de server zelf, externe servers als ook zelfs in externe datacenters opgeslagen. Hiermee is backup data onafhankelijk van zowel hardware, datacenter alsmede leverancier opgeslagen. Alle data blijft in Europa en wordt niet op servers buiten de Europa opgeslagen.

Backups via Installatron
Je kunt zelf ook nog onbeperkt extra backups aanmaken via Installatron. Dit is met name aan te raden vlak voor het doen van wijzigingen in bijvoorbeeld de lay-out van een website. De Installatron backup is het snelst terug te plaatsen namelijk (een druk op de knop) en bevat zowel de bestanden als de database! Lees onze handleiding backups maken en terugzetten met Installatron.

Backup downloaden van site op je eigen computer

Wil je een backup plaatsen op je eigen computer, dan heb je twee zaken te backuppen: de bestanden en de database(s).

1. De bestanden
    Ga in je cPanel naar Tools > Backups. Log in met je cPanel gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens rechts op het download ikoontje om alle bestanden te downloaden:
  2. De database(s)
    Ga in je cPanel naar Databases > phpMyAdmin > klik op het +-teken voor de betreffende database, dan rechts op het tabblad Export en klik op Go. De backup van de database wordt opgeslagen op jouw computer.