Backup - E-mail herstellen met JetBackup

In deze handleiding leggen we je uit hoe je E-mail accounts kunt herstellen door middel van Jet BackUp 5. Mocht je de bestanden van je website of een database willen herstellen kan dit op een andere manier. Voor meer informatie hierover kan je het beste het volgende artikelen bekijken Alles over backups


Volg onderstaande stappen om een e-mailbox uit je account te herstellen:

 1. Log in op cPanel en navigeer naar de JetBackup tool.

  cPanel - Jetbackup Tool logo

 2. Klik op het 'Email Accounts' icoontje om naar de bestand backups te gaan

  cPanel - Jetbackup Email Accounts button

 3. Kies vervolgens het e-mailaccount waarvan van de backup welke je wilt herstellen en klik op de knop 'Choose other backup' om het moment te selecteren

  cPanel Jetbackup - Choose other Backup knop

 4. Onderaan de pagina zal nu de knop 'Restore' verschijnen. Zodra je het restore proces start zal de gehele inhoud van de mailbox overschreven worden met de mailbox uit de backup. Het is daarnaast ook mogelijk om de backup te downloaden via de 'Download' knop.

  cPanel Jetbackup - Restore knop


 5. Je krijgt nu een overzicht met de gewenste actie. Het is belangrijk dat de optie "Merge backup data with live account data" selecteert. Hiermee voorkom je dat de emails verdwijnen wat na het tijdstip van de backup zijn verzonden/ontvangen.

  cPanel Jetbackup - Merge live data knop

 6. Na het klikken op de 'Restore' knop kun je op de pagina JetBackup > Queue de status van het herstel inzien.

cPanel Jetbackup - Wachtrij(Queue)

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.