Verwijderde email accounts of backup van emails terugplaatsen

In het geval je een mailbox hebt verwijderd, terwijl dit niet de bedoeling was, of als een hele reeks mails verdwenen zijn is het handig om de backup terug te plaatsen. Wil je een verwijderde mailbox teruggeplaatst hebben, vraag dat dan aan support@hoasted.com.

Afzender zoeken

Gaat het om een per ongeluk verwijderde mail, heb je niet het mailadres van de afzender en is het van de laatste tien dagen? Dan kun je in cPanel de afzender vinden om hem of haar te vragen het nogmaals te sturen:

1. Open je cPanel
  2. Ga naar E-mail > Bezorging volgen (Track delivery)

Bezorging volgen

3. Zet dan alleen een vinkje bij Voltooide en haal andere vinkjes weg, en zet het maximum aantal resultaten per pagina  op bijvoorbeeld 250 e-mails:

Weergeven van voltooide bezorgingen

4. De volgorde is van laatst ontvangen naar eerder ontvangen. Ga naar de dag/tijdstip waarop de e-mail is binnengekomen en je ziet dan het e-mailadres van de afzender.
  5. Verzoek hem of haar het bericht nogmaals te verzenden.

Gaat het om een e-mail van langer geleden, of een e-mail die automatisch gegenereerd is, of een serie e-mails? Laat dan Hoasted Support de backup van e-mails professioneel terugplaatsen.

Backup van emails terug laten plaatsen

Als er een serie e-mails of zelfs mappen per ongeluk verwijderd zijn, of gaat het om een automatisch gegenereerde mail van een instantie, dan kunnen nog altijd de berichten uit een backup van die mailmap teruggeplaatst worden. Het is geen oplossing om zelf de backup terug te plaatsen van de betreffende dag/tijdstip, want daarmee zou je nieuwere e-mails overschrijven en die zijn dan weg.

Oplossing is wel om het terughalen van e-mails uit de backup professioneel te laten doen door de support van Hoasted. De eenmalige kosten zijn €29,- Stuur daarvoor een e-mail aan support@hoasted.com en vermeld je e-mailadres en het wachtwoord.

Hoasted neemt dan de volgende stappen:

1. Een backup mailbox maken
  2. De e-mail verhuizen van het betreffende mailaccount naar het backup account
  3. De backup terugzetten naar het betreffende mailaccount van de gewenste datum toen de berichten nog aanwezig waren
  4. De e-mail terug synchroniseren van het backup account naar het betreffende mailaccount. Synchroniseren is nodig om te voorkomen dat berichten voortaan dubbel in je e-mail zitten.
  5. Het backup mailaccount weer verwijderen.

Resellers handleiding

1. Zorg dat je het wachtwoord van het betreffende e-mailadres hebt.
  2. Maak in cPanel een backup mailbox aan, bijvoorbeeld backup@domein.nl
  3. Ga in cPanel naar Tools > Mailsync en zet de e-mailsynchronisatie aan van het betreffende e-mailadres naar je backup e-mailadres.
  4. Als dat gereed is, Ga in cPanel naar JetBackup en dan naar File Backups > scroll naar de betreffende datum en daarbinnen naar de /mail/domein.nl en selecteer de juiste mailbox, bijvoorbeeld info en klik dan op Restore selected.

Ga in cPanel > Jetbackup > en klik op File Backups:

File Backups logo

Klik vervolgens op File manager bij de betreffende backup:

File Manager in Backup

Scroll naar beneden en klik op de mapnaam mail:

Mail met logo

Daarbinnen op de mapnaam met de juiste domeinnaam en vink de map aan van het juiste account, bijvoorbeeld info en klik op Restore.

5. Ga weer naar cPanel naar Tools > Mailsync en zet de e-mailsynchronisatie van het backup adres naar het betreffende e-mailadres aan.