Verhuizen van website naar Hoasted

Bij veel abonnementen is het verhuizen door Hoasted van je domein, website en/of e-mail inbegrepen. In dit artikel een overzicht van wat we van je nodig hebben om te kunnen verhuizen, en welke stappen wij nemen om te zorgen dat jouw website en/of e-mail zonder downtime verhuisd wordt.

• Inleiding

• Wat hebben we van jou nodig
      • Domein van jouw website (en eventuele extra domeinen die daarop uitkomen):
      • FTP gegevens:
        • FTP host,
        • FTP login
        • en wachtwoord
      • Control panel gegevens. Deze zijn niet noodzakelijk, maar we kunnen ze gebruiken om DNS (domeingegevens) alvast aan te passen/over te nemen.
        • webadres van het control panel (URL)
        • gebruikersnaam
        • wachtwoord
      • Verhuiscode domeinnaam/domeinnamen
    • welke stappen nemen wij
      • Voorbereiding. We controleren de gegevens die je hebt gemaild. We bekijken vervolgens met FTP en via internet de huidige site en maken op ons systeem een website in orde waarop jouw site goed kan draaien. Daarnaast zetten we in jouw Control Panel de  Time To Live op 5 minuten van je website en eventuele e-mail. Daarmee zorgen we dat als de website succesvol over is gezet, de bezoekers snel op de nieuwe site uitkomen. Ook kijken we in de DNS of er nog speciale DNS instellingen moeten worden overgenomen, zodat alles blijft werken.
      • Overzetting
        • alle bestanden van je website en de bijhorende database(s) geplaatst worden op de website bij Hoasted.
        • Waar nodig de configuratie aangepast wordt
        • De website instellingen (PHP versie bijvoorbeeld) juist zijn voor jouw huidige site.
        • we een controle doen om vast te stellen of de site goed in beeld komt.
      • Afronding
        • DNS wijziging bij de oude provider: de www moet naar de Hoasted server gaan verwijzen, zodat alle bezoekers zo mogelijk binnen vijf minuten op jouw website bij Hoasted uitkomen
        • Een vraag aan jou om te controleren dat alles werkt zoals het moet (bijvoorbeeld bij een webshop een testbestelling uit te voeren)
        • We verhuizen de domeinnaam naar Hoasted
        • Jij ontvangt de bevestiging als de domeinnaam ook verhuisd is. Je kunt dan de betreffende diensten opzeggen bij jouw vorige provider.
      • Mogelijke extra's
        • Waar voorheen al een SSL certificaat draaide, installeren wij SSL op je website.
        • Als er nog geen SSL draaide kunnen wij het SSL certificaat voor jouw site aanmaken en zorgen dat de bezoekers alleen nog versleuteld via SSL je website kunnen bezoeken.
        • Indien gewenst doen we een snelheidsoptimalisatie, waarbij we ondermeer de caching optimaal instellen en de afbeeldingen comprimeren.
        • Ook kunnen we een upgrade doen van je CMS en plugins. Als je een abonnement genomen hebt met onderhoud, zorgen wij dat het CMS en de plugins van je site geüpdate worden en blijven en dat je site daarmee ook veiliger is tegen hackers.

verhuizing e-mail

Vanaf een business pakket worden alle e-mailaccounts gratis verhuisd. Dus alle e-mails en mappen worden overgezet naar de e-mailaccounts bij Hoasted. Je kunt dit ook laten doen als je een goedkoper pakket hebt, we rekenen dan €15,- per mailbox. Zie hiervoor ons support artikel: Verhuizen van e-mail.