Email instellen: Apple iPhone of iPad met iOS 11/12

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen op iPhone of iPad met iOS11 of iOS12. Je kunt de versie van iOS controleren door naar 'Instellingen > Info' te gaan. Mocht je de mail willen instellen in een ander programma kun je het best even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

We gaan er in deze handleiding van uit dat het e-mail adres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving op https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen zie dan onze handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Stap 1: Open de instellingen op je telefoon

Pak je iPhone of iPad en klik op 'Instellingen'.

Stap 2: Voeg een nieuw account toe

Nu je in de instellingen bent is het tijd om een account toe te voegen.

1. Klik op 'Accounts en wachtwoorden'
  2. Klik op 'Nieuw account'
  3. Klik op 'Andere'
  4. Klik op 'Voeg een e-mailaccount toe'

Voeg een nieuw e-mailaccount toe

Stap 3: Vul de account instellingen in

Vul de volgende gegevens in:

• Naam: Vul hier de naam in die je als verzender in beeld wilt brengen
  • E-mail: Vul hier e-mailadres in dat je eerder hebt aangemaakt
  • Wachtwoord: Vul hier het e-mail wachtwoord in
  • Beschrijving: Geef de mailbox optioneel nog een beschrijving mee.

Klik op ‘Volgende’.

Vul de account instellingen in

Stap 4: E-mailinstellingen invullen

In dit scherm zie je de uitgebreide e-mailinstellingen in beeld. Bovenin kun je kiezen voor ‘IMAP’ of ‘POP’. Wij raden IMAP aan zodat de mail op ieder apparaat gesynchroniseerd kan worden.

Vul in dit scherm de volgende gegevens in:

• Hostnaam: hostingsecure.email
  • Gebruikersnaam: Het eerder aangemaakte e-mailadres
  • Wachtwoord: Het eerder aangemaakte e-mail wachtwoord

Klik daarna op 'Volgende'.

E-mailinstellingen invullen

Stap 5: Geavanceerde instellingen inkomend

Je e-mailaccount is nu toegevoegd. Wel dienen er nog een aantal instellingen aangepast te worden. Open hiervoor je je e-mailaccount (Instellingen > Mail > Accounts en wachtwoorden) door op het zojuist toegevoegde e-mailaccount te klikken. Klik vervolgens op 'Geavanceerd' en controleer bij 'Inkomend instellingen' de volgende zaken:

• Gebruik SSL: Ingeschakeld (groen schuifje)
  • Identiteitscontrole: Wachtwoord
  • Serverpoort: 993

Stap 6: Geavanceerde instellingen uitgaand

Keer terug naar het vorige scherm (Instellingen > Mail > Accounts en wachtwoorden > Geavanceerd) en klik onderin op het serveradres onder 'Server uitgaande post'. Controleer of de uitgaande instellingen zoals onderstaand zijn ingesteld, of pas deze aan.

• Server: ingeschakeld (groen schuifje)
  • Gebruik SSL: Ingeschakeld (groen schuifje)
  • Identiteitscontrole: Wachtwoord
  • Serverpoort: 465

Klik bovenin op ‘Gereed’.

E-mail professioneel laten instellen?

Wil je je email direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.