Email instellen: Apple iPhone of iPad met iOS 14 (aanbevolen)

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een Hoasted cPanel email account kunt instellen op een iPhone of iPad met iOS14 (de versie van het besturingssysteem).

Controleer je iOS versie

Weet je niet zeker welke versie je hebt, dan kun je dit controleren door naar 'Instellingen > Algemeen > Info' te gaan. Je ziet daar onder softwareversie bijvoorbeeld 13.x of 14.x staan. Deze handleiding is gemaakt voor alles dat daar start met 14 zoals 14.2, 14.3 en hoger. Is je versie lager dan dat, open dan de handleiding voor de betreffende versie, welke je kunt vinden in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Controleer de iOS versie

Stap 1: Valideer je email account

Wanneer je je email account hebt aangemaakt in je cPanel hosting account, dien je als eerst de werking hiervan te controleren via onze webmail omgeving op https://www.webmailsecure.com/. Wanneer je succesvol kunt inloggen, kun je verder met de volgende stap. Wanneer het inloggen niet lukt, volg dan eerst onderstaande handleidingen totdat dit wel lukt:

Stap 2: Open de instellingen op je telefoon

Wanneer je weet dat de mailaccount actief is, kun je aan de slag met de instellingen op je toestel. Open je iPhone of iPad en ga naar 'Instellingen' en ga vervolgens naar 'Mail'.

Ga naar instellingen en vervolgens naar mail

Staat de optie 'Mail' niet onder het kopje 'wachtwoorden', dan is dit programma handmatig verwijderd. In dat geval die je het opnieuw te installeren via de App Store. Download in dat geval het programma 'Mail' en probeer het na installatie hiervan opnieuw.

Mail in algemene instellingen

Stap 2: Voeg een nieuw account toe

Nadat je geklikt hebt op 'Mail', kom je in de mail instellingen zoals onderstaand scherm. Controleer of het email adres dat je wilt toevoegen al in de lijst staat. Als er nog een account aanwezig is in de lijst dat hetzelfde email adres heeft, dien je deze eerst uit te schakelen of te verwijderen.

Wanneer het email adres nog niet in de lijst staat, kun je het gaat toevoegen middels een account toe te voegen middels onderstaande stappen:

1. Klik op 'Accounts'
  2. Klik op 'Nieuw account'
  3. Klik op 'Andere'
  4. Klik op 'Voeg een e-mailaccount toe'

Nieuw mailaccount toevoegen

In het scherm dat nu verschijnt (zie ook het screenshot als voorbeeld, vul je de onderstaande gegevens in

• Type: kies hier IMAP
  • Naam: Vul hier de naam in die je als verzender in beeld wilt brengen
  • E-mail: Vul hier e-mailadres in dat je eerder hebt aangemaakt
  • Beschrijving: Geef de mailbox optioneel nog een beschrijving mee, handig om daarin het email adres nog een keer te noemen.SERVER INKOMENDE POST
  • Hostnaam: hostingsecure.email
  • Gebruikersnaam: Het betreffende e-mailadres dat je wilt toevoegen
  • Wachtwoord: Het bijbehorende e-mail wachtwoordSERVER UITGAANDE POST
  • Hostnaam: hostingsecure.email
  • Gebruikersnaam: Het betreffende e-mailadres dat je wilt toevoegen
  • Wachtwoord: Het bijbehorende e-mail wachtwoord

Nadat je alles hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’.

Algemene instellingen voor mail

Stap 5: Geavanceerde instellingen inkomend

Je e-mailaccount is nu toegevoegd. Wel dienen er nog een aantal instellingen aangepast te worden voor een optimale verbinding. Open hiervoor je je e-mailaccount (Instellingen > Mail > Accounts > selecteer het zojuist toegevoegde account > klik op het email adres). Klik vervolgens op 'Geavanceerd' en controleer onderaan (bij 'Inkomend instellingen') de volgende zaken:

• Gebruik SSL: dit moet zijn ingeschakeld (schakelaar is groen)
  • Identiteitscontrole: dit staat op 'Wachtwoord'
  • Serverpoort: 993
  • Overige instellingen kun je negeren

Geavanceerde instellingen voor mail

Stap 6: Geavanceerde instellingen uitgaand

Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts' > klik betreffende mailaccount > klik op het email adres > 'SMTP' > klik op hostingsecure.email (zou bovenaan onder hoofdserver moeten staan). Controleer of de uitgaande instellingen zoals onderstaand zijn ingesteld, of pas deze aan.

• Hostnaam: hostingsecure.email
  • Gebruikersnaam: Het betreffende e-mailadres dat je hebt toegevoegd
  • Wachtwoord: dit veld is niet leeg, maar je ziet hier puntjes (zo niet, vul je wachtwoord in)
  • Gebruik SSL: Ingeschakeld (schakelaar is groen)
  • Authenticatie: Wachtwoord
  • Serverpoort: 465 (grote kans dat deze niet juist is)

Klik nu rechtsbovenin op ‘Gereed’ om de instellingen op te slaan.

Geavanceerde instellingen uitgaande mail

Klaar, je hebt nu alle instellingen compleet en kunt nu mail ontvangen en versturen op basis van je Hoasted cPanel email.