Inloggen Hoasted webmail

In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig en snel kunt inloggen op de Hoasted webmail omgeving.

Inloggen via web (aanbevolen)

Volg onderstaande stappen om in te loggen op de Hoasted webmail via het web.


  1. Ga naar https://webmailsecure.com/.
  2. Log in het gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord.

    Hoasted webmail omgeving - webmailsecure.com


Wachtwoord vergeten?

  1. Ga naar E-mailaccounts via cPanel.
  2. Klik op 'beheren' of 'manage', deze knop staat naast je e-mailadres.
  3. Wijzig je wachtwoord en klik op 'Update'.

Zie ook:


Inloggen via cPanel (enkel voor debugging)

Volg onderstaande stappen om in te loggen op de Hoasted webmail via het cPanel account.


  1. Log in op je cPanel. Als je je cPanel-gegevens niet weet, log dan in op je Hoasted klantenomgeving (hoasted.com/login) en ga naar Diensten > Mijn services. Van daaruit kun je zonder wachtwoord inloggen op je cPanel-hostingaccount. Je kunt ook de handleiding raadplegen die je precies uitlegt hoe je via het klantenpaneel toegang krijgt tot cPanel. Als alternatief kun je een ticket indienen bij support@hoasted.com, dan sturen wij de inloggegevens van je cPanel per e-mail.
  2. Ga naar 'E-mailaccounts'. Dit staat onder het kopje E-mail in cPanel.

    cPanel email accounts

  3. Klik op 'Check email' .

Check email cPanel

  1. Je wordt nu ingelogd op de webmail via het cPanel account.

Gebruik van Webmailsecure

Wij adviseren en raden aan om WebmailSecure te gebruiken in plaats van andere webmail-oplossingen zoals domein.nl/webmail. WebmailSecure is server hostname-onafhankelijk, wat betekent dat het altijd beschikbaar blijft, zelfs wanneer de serverinstellingen veranderen.


Daarnaast is het belangrijk om te weten dat handtekeningen en contacten niet worden gesynchroniseerd tussen Webmailsecure en bijvoorbeeld de domein.nl/webmail oplossing. Dit kan leiden tot inconsistenties of gemiste informatie als je meerdere webmail-clients gebruikt. Om deze redenen bevelen wij Webmailsecure aan voor al je webmail-behoeften. Dit zorgt voor een efficiëntere en betrouwbaardere ervaring.


E-mail professioneel laten instellen?

Geen zin of tijd om zelf de instellingen te doen? Laat je email dan professioneel instellen door Hoasted support. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie e-mail accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw e-mail programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Installeer de Chrome Remote Desktop extensie en vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.


Meer Hoasted email handleidingen

Onderstaand enkele extra handleidingen voor het instellen, aanmaken en doorvoeren van wijzingen in de Hoasted webmail omgeving.



Verdere support

Kom je er na het volgen van deze stappen toch niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op via support@hoasted.com, dan kijken we graag met je mee!


Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.