Email filter aanmaken

Je inkomende email gaat door filters account en gebruiker level, om ervoor te zorgen dat je meer mail en minder spam ontvangt. cPanel zorgt dat je filters kunt beheren voor elke emailaccount op je domein. Dit is nuttig bij het verwijderen van spam, doorsturen van mail of doorsturen van berichten naar een programma.

Het wordt sterk aanbevolen om meerdere, eenvoudige filters te gebruiken in plaats van een lang/complex filter.

Email filter aanmaken voor een gebruiker

1. Log in op cPanel.
  2. Navigeer naar de Home > Email> E-mailfilters.

cPanel - Selecteer E-mailfilters knop

De E-mail Filters pagina wordt weergegeven.

cPanel - Manage filters

3. Klik op de Beheer filters link in de rij van het emailaccount waarvan je de filters wil beheren.

Het geselecteerde emailaccount wordt weergegeven in edit mode.

cPanel - Create a new filter

4. Klik, om nieuwe email filters toe te voegen, op Maak een Nieuw Filter aan.

Het Nieuw Filter Aanmaken voor de geselecteerde account pagina wordt weergegeven.

cPanel - Klik op Create om het filter aan te maken

5. Voer de filter naam in in het Filter Naam tekstveld. In dit voorbeeld wordt bing.com gebruikt als filter. De filter stuurt emails van een bing.com emailadres naar de Junk map.

Filter Opties

• Voer de naam van het filter in het tekstveld in. Bijvoorbeeld: gebruik bing.com als je emails van bing.com naar de Junk-map wilt sturen.

Filter Regels en Criteria

• Kies de juiste regel om het filter in te stellen. Hieronder een overzicht van de opties:
    • Van: Het emailadres van de afzender.
    • Onderwerp: De onderwerpregel van de email.
    • Aan: Het emailadres waarnaar de email is gestuurd.
    • Reply Adres: Het adres waarop de afzender een reactie ontvangt.
    • Body: De inhoud van de email.
    • Elke Header: Ieder onderdeel van de header van de email.
    • Elke ontvanger: Ieder ontvangend adres van de email.
    • Is niet eerder bezorgd: Voor emails die nog niet zijn bezorgd.
    • Spam Status: Of de email door SpamAssassin als spam is gemarkeerd (Ja/Nee).
    • Spam Bar: De score van Apache SpamAssassin. Hoe meer plusjes (+), hoe waarschijnlijker dat het spam is.

Operatoren

• Kies de juiste operator voor je filter. Enkele opties:
    • is gelijk aan: Exacte match met de opgegeven waarde.
    • bevat: De opgegeven waarde komt ergens in de email voor.
    • begint met: De email begint met de opgegeven waarde.
    • eindigt met: De email eindigt met de opgegeven waarde.

Spam Score

• Voer de spam score in met plus (+) tekens om aan te geven hoe sterk de score moet zijn.

Acties

• Kies wat er met de spam email moet gebeuren:
    • Verwijder Bericht: Verwijdert de email zonder melding.
    • Redirect naar email: Stuur de email door naar een ander adres.
    • Bezorg naar map: Plaats de email in een specifieke map, zoals de Junk-map.

Spamfilter Aanmaken

• Klik op Aanmaken om het filter op te slaan en te activeren. Je ziet een bevestiging als het filter succesvol is aangemaakt.

Beheer Filters

• Ga naar de sectie Bewerk Filters om bestaande filters aan te passen of te verwijderen.