Hoe kom ik in cPanel

cPanel

cPanel is het controlepaneel om bijvoorbeeld websitebeheer, e-mail, domeinbeheer en backups terugzetten te automatiseren en te vergemakkelijken. Voor server klanten wordt cPanel gebruikt in combinatie met WebHost Manager (WHM). In deze handleidingen (bijvoorbeeld over domeinen, e-mail, hosting en SSL) noemen we regelmatig zaken die je met cPanel toegang in orde kunt maken.

Er is maar één gebruikersnaam beschikbaar per cPanel. Als extra (addon) en aliasdomeinen en subdomeinen worden aangemaakt zijn deze toegankelijk door in te loggen op het hoofd cPanel account. Verschillende login gegevens zijn niet beschikbaar.

De login gegevens, d.w.z. gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op het cPanel account vind je in de mailbox van de gebruiker/contactpersoon met het onderwerp: Je webhosting informatie. Daarin zie je een alinea met als kopje: cPanel hosting pakket login. Ben je dat mailtje kwijt, vraag dan met een e-mail aan support@hoasted.com om het wachtwoord te resetten, je ontvangt dan nieuwe inloggegevens.

Inloggen kan op drie manieren:
  1. Rechtstreeks

Bij het bestellen van de webhosting heb je een e-mail ontvangen met het onderwerp: Je Webhosting Informatie. Daarin staat een  de link en de logingegevens. Bijvoorbeeld: https://s1115.myfasthosting.com:2083, je cPanel gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: dus niet inloggen met je e-mailadres.

2. Via je hoasted klantenpaneel:

a. Open je favoriete browser en  Hoasted’s klantenpaneel URL.

Hoasted’s klantenpaneel URL

b. Voer het e-mailadres in in het E-mailadres invoerveld.

c. Voer het wachtwoord in in het Wachtwoord invoerveld.

d. Click Login.

De Klanten Gedeelte pagina wordt weergegeven. Je kunt de opties verkennen in het Klanten Gedeelte.

Klanten Gedeelte pagina Hoasted

e. Navigeer naar Diensten>Mijn Diensten

Navigeer naar Mijn diensten

De Mijn Producten en Diensten pagina wordt weergegeven.

f. Klik op de groene cPanel Login knop:

cPanel login via klanten pagina

De cPanel pagina wordt weergegeven. Je kunt de opties verkennen in het cPanel.

3. Via jouwdomeinnaam.nl/cpanel