Hoe log ik in op mijn cPanel (derde manier)

cPanel

cPanel is het controlepaneel om bijvoorbeeld websitebeheer, e-mail, domeinbeheer en backups terugzetten te automatiseren en te vergemakkelijken. Voor server klanten wordt cPanel gebruikt in combinatie met WebHost Manager (WHM). In deze handleidingen (bijvoorbeeld over domeinen, e-mail, hosting en SSL) noemen we regelmatig zaken die je met cPanel toegang in orde kunt maken.

Er is maar één gebruikersnaam beschikbaar per cPanel. Als extra (addon) en aliasdomeinen en subdomeinen worden aangemaakt zijn deze toegankelijk door in te loggen op het hoofd cPanel account. Verschillende login gegevens zijn niet beschikbaar.

De login gegevens, d.w.z. gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op het cPanel account vind je in de mailbox van de gebruiker/contactpersoon met het onderwerp:  Je webhosting informatie. Daarin zie je een alinea met als kopje: cPanel hosting pakket login. Ben je dat mailtje kwijt, vraag dan met een e-mail aan support het wachtwoord te resetten, je ontvangt dan nieuwe inloggegevens.

Het cPanel account is toegankelijk op de volgende manieren. Opties 1 en 2 zijn het meest aanbevolen en betrouwbaar omdat ze afhankelijk zijn van het server adres, daardoor hoeft je domein niet doorverwezen te worden naar de server.

Hieronder de derde manier:

  1. Open je favoriete browser en ga naar je domein's cPanel URL.

    De Cpanel Login pagina wordt weergegeven.

    Cpanel Login pagina

  2. Voer je gebruikersnaam in. Deze heb je ontvangen bij de start van dit webhosting abonnement, samen met je wachtwoord.
  3. Voer het wachtwoord in in het Wachtwoord tekstveld.
  4. Klik op Login. De Cpanel pagina wordt weergegeven. Je kunt de opties bekijken in Cpanel.

Lukt het niet? Kan door firewall komen.
Lukt het niet? Dan komt dat door een firewallSoms kan het gebeuren dat je achter een firewall zit (bijvoorbeeld in een netwerk of op kantoor) en dan kun je geen enkele pagina bekijken op de cPanel poort 2083. Oplossing is dan de systeembeheerder vragen die poort open te zetten, of via mobiel op cPanel in te loggen (met Wifi uit). Ook kun je als zich dat op kantoor voordoet je thuisverbinding gebruiken om toch in het cPanel te kunnen.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.