Hoe log ik in op mijn cPanel (derde manier)

cPanel

cPanel is een handig controlepaneel waarmee je verschillende aspecten van je website, e-mail, domeinen en back-ups kunt automatiseren en beheren. Voor klanten die een server hebben, wordt cPanel gebruikt samen met WebHost Manager (WHM). In onze handleidingen over domeinen, e-mail, hosting en SSL verwijzen we vaak naar functies die beschikbaar zijn via cPanel.

Het is belangrijk om te weten dat er slechts één gebruikersnaam beschikbaar is voor elk cPanel-account. Als je extra domeinen of subdomeinen toevoegt, kun je hier nog steeds bij door in te loggen op je hoofd cPanel-account. Je krijgt geen aparte inloggegevens voor deze extra's.

Om in te loggen op je cPanel-account heb je je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze gegevens vind je in de e-mail met het onderwerp 'Je webhosting informatie', die naar de gebruiker of contactpersoon is gestuurd. Als je deze e-mail kwijt bent, kun je ondersteuning vragen om het wachtwoord opnieuw in te stellen en nieuwe inloggegevens te ontvangen.

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot je cPanel-account. De meest betrouwbare en aanbevolen methoden zijn optie 1 en 2, omdat ze afhankelijk zijn van het serveradres. Hierdoor hoef je je domein niet door te verwijzen naar de server.

Hieronder de derde manier:

1. Open je favoriete browser en ga naar je domein's cPanel URL.

De Cpanel Login pagina wordt weergegeven.

Cpanel Login pagina

2. Voer je gebruikersnaam in. Deze heb je ontvangen bij de start van dit webhosting abonnement, samen met je wachtwoord.
  3. Voer het wachtwoord in in het Wachtwoord tekstveld.
  4. Klik op Login. De Cpanel pagina wordt weergegeven. Je kunt de opties bekijken in Cpanel.

Lukt het niet? Kan door firewall komen.

Als het niet lukt, kan dat te wijten zijn aan een firewall. Soms bevind je je achter een firewall, zoals in een netwerk of op kantoor, waardoor je geen enkele pagina kunt bekijken op de cPanel-poort 2083. Een oplossing hiervoor is om de systeembeheerder te vragen om die poort open te zetten, of om via mobiele gegevens op cPanel in te loggen (met Wifi uitgeschakeld). Als dit probleem zich voordoet op kantoor, kun je ook proberen om je thuisverbinding te gebruiken om toch toegang te krijgen tot het cPanel.