Email forward/alias aanmaken

Wat zijn Email Forwarders (Aliassen)?

Email forwarders sturen automatisch emails van één adres door naar een ander. Dit is handig als je meerdere emailadressen in één mailbox wilt ontvangen.

Een groot voordeel is dat je alle emails van verschillende adressen, zoals sales@bedrijf.nl, service@bedrijf.nl en support@bedrijf.nl, kunt laten doorsturen naar één centraal adres, bijvoorbeeld info@bedrijf.nl. Zo hoef je maar één mailbox te checken.

Als het inkomende emailadres ook een mailbox is in cPanel, wordt de email zowel doorgestuurd als afgeleverd in die mailbox. Bestaat er geen mailbox, dan wordt de email alleen doorgestuurd.

Je kunt ook emails doorsturen naar meerdere adressen of van een aliasdomein naar een hoofddomein.

Let op: Hoasted adviseert om alleen door te sturen naar adressen binnen hetzelfde domein. Doorsturen naar externe adressen kan leiden tot bounces of spam, vooral bij gebruik van SPF records.

Email Forwarding Instellingen

1. Log in op cPanel.
  2. Navigeer naar Email > Doorstuurders (Forwarders).

Email Forwarding Instellingen

De Doorstuurders pagina wordt weergegeven:

Toevoegen van een doorstuurder

3. Klik op Doorstuurder Toevoegen.

De Voeg een Nieuwe Forwarder toe pagina wordt weergegeven.

Een nieuwe doorstuurder toevoegen

4. Voer in de Adres sectie het emailadres en de gebruikersnaam in in het Forward Adres tekstveld.
  5. Selecteer de gebruikersnaam voor het domein uit de Domein drop down lijst.
  6. Voer in de Bestemming sectie, het volledige emailadres in naar waar je emails wil doorsturen in het Doorsturen naar e-mailadres (Forward to Email Adress) tekstveld.
  7. Je kunt alle niet geroute mail verwijderen met een foutmelding naar de afzenders; in dit geval moet je het bericht intypen dat naar alle afzenders wordt gestuurd door het aanvinken van de box.
  8. Door te klikken op de Geavanceerde Opties link verwijder je alle unrouted mail en stuur je deze door naar een programma of forward je het naar een systeem account.
  9. Klik op Doorstuurder Toevoegen (Add forwarder).

De Email Account Doorstuurder pagina wordt weergegeven.

Email Account Doorstuurder pagina