Hoe maak ik een email forwarder of een alias emailadres

Wat zijn Email Doorstuurders (Forwarders/Aliassen)?

Email forwarding helpt je om een email die wordt bezorgd op een emailadres automatisch door te sturen naar een ander emailadres. Dit kan dus ook een alias adres zijn als je meerdere emailadressen in dezelfde mailbox wilt laten bezorgen.

Als je meerdere emailadressen hebt voor je bedrijf is een groot voordeel van email forwarders dat alle berichten naar een account worden gestuurd. Dus als je sales@bedrijf.nl, service@bedrijf.nl, en support@bedrijf.nl emailadressen hebt, kunnen alle emails naar deze accounts worden doorgestuurd naar een account zoals info@bedrijf.nl. Zo hoef je niet alle email accounts te controleren maar alleen het emailaccount info@bedrijf.nl.

Daarnaast kun je ook email naar bijvoorbeeld een aliasdomein laten doorsturen naar een hoofddomein.

Indien het inkomende email adres ook een email-account is binnen cPanel, dan worden emails zowel doorgestuurd als afgeleverd op de mailbox. Bijvoorbeeld indien de mailbox sales@bedrijf.nl ook bestaat op het cPanel account, dan wordt de email zowel doorgestuurd naar bijvoorbeeld johan@bedrijf.nl en óók afgeleverd op de mailbox sales@bedrijf.nl. Indien de mailbox niet aanwezig is, en wel een forwarder is ingesteld, dan wordt de email enkel doorgestuurd.

Ook is het mogelijk hetzelfde emailadres naar meerdere andere emailadressen door te laten sturen.

Let op: Hoasted raadt je aan email forwards alleen te gebruiken naar email adressen van hetzelfde domein. Forwarden naar externe adressen is niet aan te raden, aangezien dat voor verzenders die gebruik maken van SPF records al meteen tot een email bounce kan zorgen of de e-mail bij de ontvanger in de spammap komt. Doorgestuurde emails komen in dat geval niet aan.

Email Forwarding Instellingen

1. Log in op cPanel.
  2. Navigeer naar Email > Doorstuurders (Forwarders).

Email Forwarding Instellingen

De Doorstuurders pagina wordt weergegeven:

Toevoegen van een doorstuurder

3. Klik op Doorstuurder Toevoegen.

De Voeg een Nieuwe Forwarder toe pagina wordt weergegeven.

Een nieuwe doorstuurder toevoegen

4. Voer in de Adres sectie het emailadres en de gebruikersnaam in in het Forward Adres tekstveld.
  5. Selecteer de gebruikersnaam voor het domein uit de Domein drop down lijst.
  6. Voer in de Bestemming sectie, het volledige emailadres in naar waar je emails wil doorsturen in het Doorsturen naar e-mailadres (Forward to Email Adress) tekstveld.
  7. Je kunt alle niet geroute mail verwijderen met een foutmelding naar de afzenders; in dit geval moet je het bericht intypen dat naar alle afzenders wordt gestuurd door het aanvinken van de box.
  8. Door te klikken op de Geavanceerde Opties link verwijder je alle unrouted mail en stuur je deze door naar een programma of forward je het naar een systeem account.
  9. Klik op Doorstuurder Toevoegen (Add forwarder).

De Email Account Doorstuurder pagina wordt weergegeven.

Email Account Doorstuurder pagina