Hoe stel ik een standaard catchall mail adres in

Stel een default adres (catch-all adres) in dat de mail verzonden naar een ongeldig e-mailadres voor het domein ontvangt. Je kunt ook aangeven wat het default adres moet doen met inkomende berichten.

Let op: Als spammers je domein aanvallen met willekeurige adressen voor het @-teken en jij je e-mail forwardt naar een default adres, kan het zijn dat dat adres een grote hoeveelheid spam ontvangt.

Standaard catchall mail adres instellen

 1. Log in op cPanel.
 2. Navigeer naar E-mail > Standaardadres.

  cPanel - Standaardadres logo

 3. Selecteer het (sub)domein dat je wil instellen als standaardadres.

  Selecteer het (sub)domein

 4. Selecteer een van de volgende opties:
  • Verwijder de e-mail terwijl uw server deze verwerkt aan de hand van de SMTP-tijd met een foutbericht — Selecteer deze optie om een foutmelding te sturen naar de afzender. Voer een foutmelding in het Failure Message (getoond aan verzender) tekstveld.
  • Doorsturen naar e-mailadres — Selecteer deze optie om mail te forwarden naar een ander adres. Voer het e-mailadres of je cPanel account gebruikersnaam in het Forward naar E-mailadres tekstveld.

   Standaardadres scherm

 5. Klik op Geavanceerde Opties om het volgende in te stellen:
  • Doorsturen naar uw systeem account — Selecteer deze optie om mail door te sturen naar het systeem account. Schoon dan wel de e-mail van je systeemaccount van tijd tot tijd op, om te zorgen dat hij niet gevuld wordt met (on)nodige berichten.
  • Doorgeven (Pipe) naar een Programma — Selecteer deze optie om berichten te forwarden naar een programma via het door jou aangegeven pad in het tekstveld.
  • Verwijderen (Niet Aanbevolen) — Selecteer deze optie om inkomende berichten te verwijderen zonder foutmelding. Let op: Gebruik deze optie niet, omdat de afzender niet weet dat de bezorging is mislukt. Door te klikken op Verwijderen, verwijder je alle unrouted email, zonder deze te door te zetten naar een programma of te forwarden naar het systeem account.
 6. Wanneer je tevreden bent, klik op Wijzigen om de instellingen toe te passen en op te slaan.

  Wijzigen om de instellingen op te slaan

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.