Microsoft 365 Mail migreren vanaf IMAP

Heb je een Microsoft 365 of Exchange Online licentie aangeschaft? Dan wil je wellicht graag je oude mail verhuizen naar de nieuwe omgeving. Werk je momenteel met IMAP? Dan kun je de mail verhuizen via de Migration tool van je nieuwe Exchange omgeving.

Migreren van mail doe je als volgt:

1. Log in op https://admin.microsoft.com en klik vervolgens op Show all in het linkermenu en dan op Exchange om het Exchange admin center te openen:

Microsoft 365 admin center Show all menu

Microsoft 365 admin center exchange

1. In het Exchange admin center klik je in het linkermenu op Migration:

Microsoft 365 exchange admin center migration

1. Klik op Add migration batch en geef deze een naam zoals bijvoorbeeld migratie-datumhier

Microsoft 365 admin center migration batches

Microsoft 365 admin center migration add batch

1. Kies daarna bij Select the migration type IMAP migration zoals hieronder te zien:

Microsoft 365 admin center select the migration type

1. Klik op Next en nogmaals op Next waarna je kiest voor Create a new migration endpoint en klik op Next:

Microsoft 365 admin center set a migration endpoint

1. Kies vervolgens een unieke naam en voer deze in bij Migration endpoint name zoals hieronder te zien:

Microsoft 365 admin center add endpoint account settings

1. Voer nu bij IMAP Server de server in van de mailomgeving die jij wilt migreren naar je Microsoft 365 Exchange mail omgeving en kies bij Encryption voor SSL en vink Accept untrusted certificates aan:

Microsoft 365 admin center IMAP migration configuration

1. Klik op Next en dan zal er een nieuwe endpoint gemaakt worden zoals hieronder te zien:

Microsoft 365 admin center Check endpoint status setup

1. Download vervolgens een CSV file with headers only en vink Allow unknown columns in the CSV file:

Microsoft 365 admin center add user mailboxes

1. Vul hier in de gebruikersnaam, emailadres en , password en sla deze op als CSV bestand. De gebruikersnaam is hier hetzelfde als het emailadres en zorg er ook voor dat het mailadres waar je de mail naartoe wilt migreren hetzelfde mailadres is als het exchange mailadres:

Microsoft 365 admin center CSV bestand voor imap mail migratie

1. Export nu je aangemaakt CSV bestand met de juiste gebruikersnaam, email en wachtwoord en druk vervolgens op Next.
  2. Kies vervolgens een mailadres waar het report naar gestuurd mag worden over deze migratie en laat de rest van de opties staan zoals deze zijn en druk op Save:

Microsoft 365 admin center schedule batch migration

1. De mail wordt nu gemigreerd en kan je volgen op de pagina waar je op terecht komt:

Microsoft 365 admin center migration batches completion

1. Zodra deze klaar is, zie je 100% bij Percentage synced en kan je even inloggen op je Microsoft 365 Exchange mailadres om dit te bekijken.