Email handtekening maken in Outlook

In plaats van steeds je naam en andere gegevens onder een e-mail te schrijven is het handiger om een standaard handtekening te maken.

Handtekening maken in Outlook

De stappen om een handtekening te maken zijn:

1. Open een nieuwe e-mail en klik in het menu op Bericht
  2. Klik op het Handtekeningen icoon > Handtekeningen

3. Klik in het handtekeningen scherm op de knop Nieuw

4. Geef de nieuwe handtekening een naam, bijvoorbeeld Formeel:

5. In het grote handtekeningen bewerkenvlak maak je nu je handtekening. Voor de opmaak zijn er knoppen voor bijvoorbeeld vet, schuingedrukt, lettertype en lettergrootte. Maar je kunt ook in Word een handtekening maken en die erin plakken.

6. Logo
    Als je bijvoorbeeld ook je logo of een andere afbeelding erin wilt hebben, klik je op het icoon Afbeelding toevoegen en selecteer je uit de map het Logo en klikt Invoegen Zorg er liefst voor het logo al in de juiste afmeting te hebben, omdat het dan mooi scherp blijft. Je kunt overigens als het logo erin staat deze nog met de rechtermuisknop klikken en dan het formaat aanpassen. Let er dan op dat je het vakje hoogte-breedteverhouding vergrendelen aanvinkt, zodat de verhoudingen blijven kloppen.

7. Link
    Selecteer de tekst of de afbeelding en klik dan op het Link-icoon. Vervolgens kun je de link erin plakken. Tip: roep die webpagina eerst op in je browser en kopieer het webadres/URL en plak de link erin. Daarmee voorkom je een niet-werkende link.

8. Opslaan
    Sla nu je nieuwe handtekening op en klik op de knop Opslaan: