Microsoft 365: Aanleveren gegevens voor omzetten van de mail

Er zijn een aantal zaken nodig als je besluit om over te stappen naar Microsoft 365 voor de Outlook e-mail en de vele extra's die worden geleverd (zoals OneDrive voor documenten in de cloud, online samenwerken met alle Office programma’s en communicatie via Teams). 

E-mail adressen

Je kunt voor elk mailadres dat je in gebruik neemt een abonnement afsluiten met licentie (Microsoft 365 Business Standard, Business Basic of een Exchange Online Plan 1).

Aangeleverd moeten dan worden de lijst van alle gewenste mailadressen met een eigen mailbox.

Extra mogelijkheid is gedeelde mailboxen. Daar maak je gebruik van als je met meerdere mensen bijvoorbeeld de info@ mail wilt beantwoorden. Nodig is dan wel dat allen die daar gebruik van maken naast die gedeelde mailbox ook een eigen mailbox hebben.

Verder kan het zijn dat je alias mailadressen hebt die bezorgd moeten worden in een mailbox met een ander mailadres. Bijvoorbeeld kantoor@ moet ook worden afgeleverd in de mailbox info@.

Tot slot komt het voor dat er doorstuuradressen zijn (zowel naar adressen binnen het eigen maildomein als naar mailadressen elders).

Aanlevering ziet er dan bijvoorbeeld zo uit met per mailadres de toelichting:

 • Account [email protected] - dit is een gedeelde mailbox - iedereen moet toegang krijgen tot deze mailbox
 • Account [email protected]
  - dit is een mailbox voor één gebruiker
  - enkel Peter Achternaam mag hier toegang tot hebben
 • Abonnementsperiode

  Bij Hoasted kun je kiezen voor jaar- of maandabonnementen. Jaarabonnementen bieden een financieel voordeel (ze kosten minder), maar zijn niet gewenst als je regelmatig wisselingen hebt in verband met komende en vertrekkende medewerkers of benodigde mailboxen. Voor de prijsverschillen zie onze pagina: Hoasted Microsoft Office 365 abonnementen

  Soort abonnement

  Per mailbox zul je aan moeten geven welk abonnement je wenst:

  1. Microsoft 365 Business Standard. Hierbij zit een licentie voor het Office pakket dat op 5 apparaten gebruikt kan worden.
  2. Microsoft 365 Business Basic. Dit abonnement biedt ook alles, maar er zit geen licentie in voor het Office pakket.
  3. Exchange Online Plan 1: hierbij heb je alleen e-mail en bijvoorbeeld geen webmail toegang.

  Zie voor de uitgebreidere toelichting op de verschillende abonnementen: Hoasted Microsoft Office 365 abonnementen

  Verhuizen alle mails

  Als je overstapt naar Microsoft 365 dan wil je graag alle mail in je Microsoft 365 mailbox, dus ook alle oudere mails en mappen. In dat geval kan Hoasted de mailboxen voor je verhuizen. Daarvoor moet je aangeven wat de huidige inkomende mailserver is en dan een lijst geven met huidige mailboxen en wachtwoorden. We rekenen daarvoor eenmalig 15 Euro per mailbox.

  Overleg nodig? 

  Je kunt altijd even een mail sturen met je telefoonnummer, dan bellen we je terug en kunnen we je adviseren wat in jouw situatie het beste is.

  Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.