Microsoft 365 Domeinnaam verificatie (resellers)

Als je domeinen wilt toevoegen, wijzigen of verwijderen, moet je een domeinnaambeheerder of globale beheerder van een bedrijfs- of ondernemingsplan zijn. Deze wijzigingen zijn van invloed op de hele tenant; Aangepaste beheerders of gewone gebruikers kunnen deze wijzigingen niet aanbrengen.

1. Log in als admin op https://admin.microsoft.com en ga naar Installatie/Setup in het linkermenu:

Microsoft 365 admin center setup menu

1. Ga iets naar beneden in de Setup pagina en klik op de text 'Get your custom domein set up':

Microsoft 365 admin center custom domein setup

1. Klik nu op 'Manage' zodat de Setup om je domeinnaam toe te voegen start:

Microsoft 365 admin center set up your custom domein

1. Je komt dan bij de volgende stap, vul het domein in en klik Use this domain waarna je een TXT record zult zien wat lijkt op onderstaande:

Microsoft 365 TXT record custom domein

1. Voeg bovenstaande TXT record toe zoals hieronder is aangegeven en druk daarna op de knop 'Verify' in bovenstaande scherm:
  • TXT Record
  • Hostnaam : domeinnaam (@)
  • Waarde : MS=msXXXXXXXX

1. Je kan ervoor kiezen om nu de microsoft 365 gebruikers aan te maken en nog niet verder te gaan met de domeinnaam setup totdat deze mail om gaat naar Office 365. Indien de mail nu al omgezet mag worden naar de Office 365 mail, kan je verder gaan met deze Setup en druk je op 'Next'
  2. Je ziet nu de overige DNS records die toegevoegd dienen te worden in je DNS beheer via de cPanel.
  3. Je kan de overige DNS records toevoegen via de MX Wizard tool in de cPanel:

Tools optie in cPanel voor MX Wizard

1. Druk op de MX wizard en selecteer je domeinnaam. Vul vervolgens het opgegeven TXT en MX record in welke je hebt gekregen gedurende setup en submit MX change:

cPanel MX Wizard opties Microsoft 365 mail

1. Controleer vervolgens in je cPanel onder de optie Email Routing, of deze ook op 'Remote Mail Exchanger' staat.

cPanel Email Routing opties voor Remote Mail Exchanger externe mail

Opties in cPanel onder Email en Email Routing

2. De mail zal nu volledig werken via Microsoft 365 en je hebt nu geen verbinding meer met een andere mail omgeving (als je daar aan verbonden zat).
  3. Let Op : Zet deze MX wizard dus pas aan wanneer de mail echt omgezet mag worden om te voorkomen dat je geen mail meer binnen krijgt van je vorige mailserver als je hier gebruik van maakt.