SSL-certificaat aanvragen op extern hoofddomein (Shopify)

Het aanvragen van een Let's Encrypt SSL-certificaat in cPanel is essentieel om een veilige en vertrouwde website te hebben. Als je hoofddomein verwijst naar een externe partij, zoals Shopify, zijn er specifieke stappen die je moet volgen om een SSL certificaat te activeren op bijvoorbeeld het mail.jouwdomeinhier.nl subdomein. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Stappen om SSL-certificaat aan te vragen op extern hoofddomein

In onderstaande stappen draait de mail via Hoasted en het hoofddomein bij Shopify, waarbij we een SSL certificaat willen activeren op het mail.jouwdomeinhier.nl subdomein.

1. Open je cPanel account en navigeer naar 'Manage DNS zones'.
  2. Open / bewerk het betreffende domein
  3. Verwijder het "mail." record waar je een SSL certificaat voor wilt aanvragen.
  4. Navigeer vervolgens naar 'Domains' en klik op de 'Create a new domain' knop.
  5. Vul vervolgens het subdomein in waar je een SSL certificaat voor wilt aanvragen. In dit geval dus mail.jouwdomeinhier.nl.
  6. Vink de 'Share document root' optie uit en klik op 'Submit'. Laat de rest op de standaard instellingen.
  7. Navigeer vervolgens aan de linkerzijde naar 'Home' en klik onder het kopje 'Security' op Let's Encrypt.
  8. Hier zou het zojuist toegevoegde subdomein nu apart tussen moeten staan. Je kunt nu achter 'mail.mijndomein.nl' op de 'Issue' knop klikken om het SSL certificaat aan te vragen.
  9. In het nieuw geopende scherm kun je vervolgens op 'Submit' klikken.

Bij succesvolle installatie zie je een 'succeeded ' bericht. Jouw nieuwe SSL certificaat is nu actief en zal automatisch door ons verlengd worden.

Conclusie

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je een Let's Encrypt SSL-certificaat aanvragen in cPanel, zelfs als je hoofddomein verwijst naar een externe partij zoals Shopify. Het hebben van een SSL-certificaat zorgt ervoor dat zowel je website alsmede een gewenst subdomein veilig en vertrouwd is voor je verkeer.