SSL foutmeldingen of problemen

Als het SSL certificaat niet (goed) is geïnstalleerd of niet op tijd is verlengd kunnen de bezoekers foutmeldingen krijgen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat niet op alle pagina's het SSL slotje verschijnt.

SSL foutmeldingen

Bezoeker krijgt waarschuwing: Je verbinding is niet prive / Connection is Not Secure / Deze site is niet veilig / Je verbinding met deze site is niet veilig

Oorzaak: de bezoeker probeert jouw website beveiligd te bezoeken met https://jouwdomein.nl in de adresbalk en er is geen geldig SSL certificaat of er worden onveilige onderdelen geladen. Zo probeert de iPhone browser standaard al naar de beveiligde pagina te gaan. De waarschuwing is verschillend in verschillende browsers, maar bezoekers zien bijvoorbeeld in verschillende browsers waarschuwingen:

SSL foutmelding je verbinding is niet prive

Verbinding is niet veilig

Verbinding met deze website is niet veilig

Deze website is niet veilig

Oplossingen:

Op sommige pagina's is het slotje niet in beeld door Mixed Content

Als niet alle inhoud van de pagina via https:// links geladen wordt, maar er bijvoorbeeld een afbeelding via http:// in de pagina getoond wordt, zal het slotje niet in beeld komen.

Oplossing: Ga (als je op die pagina zit) in Chrome via de drie verticale puntjes rechts naar More Tools > Developer Tools > Console.

Er worden dan alle regels getoond waarin sprake is van Mixed Content. In dit voorbeeld zijn er drie afbeeldingen op de pagina die ingeladen worden met http://

Console functie van de website

Volg voor WordPress onze handleiding: https://support.hoasted.com/article/291-stappenplan-om-een-website-correct-om-te-zetten-naar-ssl (het laatste gedeelte: Verkeerde url’s opzoeken en verbeteren)

Bezoekers krijgen de standaard Hoasted pagina in beeld

Als er geen SSL certificaat is en evenmin een Self Signed SSL certificaat, dan komt de standaard Hoasted pagina in beeld bij het opvragen van de website met https. Oplossing is een SSL certificaat installeren of vernieuwen.