Outlook: dubbele mappen oplossen

Soms, bijvoorbeeld na een mailverhuizing geeft, Outlook mappen zowel binnen de INBOX als parallel daaraan.

Dit is eenvoudig op te lossen in 3 stappen:

1. Zet eerst de favorieten uit door rechts van favorieten op het sterretje te klikken (even met de muis erop staan). Als dat uit staat, zou favorieten niet meer vermeld moeten staan.

2. Als dat goed staat, dien je in de account instellingen > geavanceerd nog de IMAP prefix (in Nederlands IMAP-hoofdmap) te controleren. Deze dient op “INBOX” te staan:

3. Herstart Outlook en al je instellingen staan nu goed.

NB: We raden ten sterkste af om mapnamen handmatig te vertalen, dat gaat niet goed.