WordPress veilig updaten met Installatron

Dankzij Installatron kun je automatische updates laten uitvoeren, voorafgegaan door een backup. Ook kun je handmatig WordPress en plugins updaten met Installatron

WordPress automatisch laten updaten met Installatron

In Installatron kun je instellen dat WordPress automatisch update naar minor upgrades (bijvoorbeeld van 5.2.2 naar 5.2.3). De stappen daarvoor zijn:

 1. Login in het cPanel en klik bovenin op My Applications. Staat daar de WordPress website nog niet tussen, importeer deze dan eerst.
 2. Rechts van de website kies je de Steeksleutel-knop:

  cPanel - Installatron moersleutel knop


 3. Je staat dan in het tabblad Overzicht. Scroll naar beneden naar het gedeelte over Updates:

  cPanel - Installatron overzicht, update sectie


 4. Wij raden de volgende instellingen aan:

  Automatische Update

  Update naar nieuwe kleinere versies en beveiliging versies.

  Toelichting: je hoeft het dan niet zelf te doen, beveiligingsversies worden zodra ze verschijnen gedaan. Bij kleinere versie updates blijven de plugins werken. Alleen een grotere versie-update (van bijvoorbeeld 5.2 naar 5.3) is het verstandig te wachten tot de plugins ook voor die versie beschikbaar zijn. Daarom die bij voorkeur zelf updaten.

  WordPress Plugin Automatische Update

  Niet automatisch WordPress plug-ins updaten

  Toelichting:  soms zijn er plugin updates die niet compatibel zijn, of waardoor  de website niet goed meer functioneert of er niet meer uitziet zoals deze zou moeten doen. Daarom die bij voorkeur zelf updaten.

  WordPress Thema Automatische Update

  Niet automatisch WordPress thema's updaten.

  Toelichting: het kan gebeuren dat een update van een Thema de website niet meer de gewenste lay-out bevat. Daarom die bij voorkeur zelf updaten.

  Automatic Update Backup

  Create a backup and automatically restore the backup if the update fails.

  Toelichting: Niet elke update gaat goed en daarom is het handig dat de backup automatisch gemaakt wordt en teruggezet als de update mislukt.

 5. Handmatig WordPress, Plugins of Thema updaten

  We adviseren je in dat geval met Installatron van te voren een backup te maken en mocht het niet goed gaan, daarmee snel de backup terug te kunnen zetten. Zie hiervoor onze handleiding Installatron backup maken en terugzetten

Zie ook onze handleiding: WordPress veilig updaten

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.