WordPress automatisch updaten uitschakelen

Hoewel we normaal gesproken het automatisch updaten van WordPress en plugins aanraden is het ook mogelijk dat bepaalde zaken hierdoor mis gaan vanwege versie verschillen met plugins. In dat geval kun je de automatische updates uitschakelen middels onderstaande stappen.

Controle Installatron update instellingen

Via Installatron is het mogelijk om de website automatisch up to date te houden. Om dit uit te schakelen ga je naar de instellingen van de website en vink je alle automatische updates uit.

Controle WP Toolkit update instellingen

Wanneer je gebruik maakt van een VPS is hier de WordPress toolkit bij inbegrepen. Om updates daar uit te schakelen vink je de volgende zaken allemaal uit:

wp-config.php update instellingen

Voeg onderstaande regel toe aan het wp-config.php bestand om te zorgen dat automatische updates uitgeschakeld worden.

define('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true);

define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);

define('CORE_UPGRADE_SKIP_NEW_BUNDLED', true);

Externe tools voor automatische updates

De laatste mogelijkheid waarmee de installatie geupdate kan worden is door middel van externe tools. Controleer goed of er plugins zijn welke mogelijk updates doorvoeren aan de core bestanden, en controleer of er wellicht externe onderhoudtools gebruikt worden zoals ManageWP.