Email account verwijderen of tijdelijk stopzetten in cPanel

Je kunt eenvoudig een e-mailaccount verwijderen of tijdelijk stopzetten in je cPanel.

Email account verwijderen

1. Login in het cPanel en klik bovenin op Email accounts
  2. Je ziet dan de lijst van alle emailaccounts. Klik op de Beheren (manage) knop rechts van het stop te zetten emailaccount:

3. Scroll naar beneden en klik op de Delete Email Account-knop:

4. Desgewenst kun je daarna een forwarder maken van het opgeheven adres naar een ander mailadres. (cPanel > Email > Forwarders).

Email account (tijdelijk) stopzetten

1. Login in het cPanel en klik bovenin op Email accounts
  2. Je ziet dan de lijst van alle emailaccounts. Klik op de Beheren (manage) knop rechts van het stop te zetten emailaccount:

3. Scroll naar beneden naar het Restrictions (Beperkingen) gedeelte:

Je hebt drie zaken die je (tijdelijk) kunt stopzetten)

1. Inkomende mail ontvangen (Receiving Incoming Mail)

Zet het vinkje bij Receiving Incoming Mail (ontvangen inkomende mail) op Blokkeren in plaats van op Allow (toestaan). Email die daarna aan dit adres gestuurd wordt, wordt geweigerd en de afzender krijgt daar een bounce van.

2. Verzenden van uitgaande email (Sending Outgoing Email)

Zet vinkje bij Sending Outgoing Email op Blokkeren als je het verzenden wilt stopzetten

Zet het vinkje bij Hold als je wilt dat de email later alsnog verzonden kan worden, maar vooralsnog opgeslagen wordt en niet verstuurd.

3. Inloggen (Logging in)

Als je wilt dat vanuit de webmail of een mailprogramma niet meer ingelogd kan worden zet je dit op Blokkeren. Het account kan dan nog wel email ontvangen, tenzij je dat op Blokkeren zet.