Email instellen: Windows 10 Mail

Windows 10 komt standaard met het Windows Mail programma. De stappen om een email account aan te maken (dan wel toe te voegen) zijn de volgende:

1. a. Indien er nog geen account is aangemaakt: open Mail en klik op Account Toevoegen
    b.
    Heb je reeds een account, klik dan links op AccountsVervolgens rechts op + Account Toevoegen.
  2. Klik op Geavanceerde Configuratie. Mocht je die optie niet zien, scroll dan iets naar beneden.

3. Kies in het volgende scherm voor Internet e-mail:

4. Je komt nu in het invulscherm voor alle gegevens. Vul daar de volgende vakken in

5. E-mailadres: je volledige emailadres

6. Gebruikersnaam: je emailadres

7. Wachtwoord: je wachtwoord

8. Accountnaam: mag je zelf toekennen, onder die naam staat het straks in de lijst van accounts. Bijvoorbeeld je emailadres.

9. Berichten verzenden met deze naam: de naam die ontvangers in hun mailprogramma in beeld krijgen, bijvoorbeeld Voornaam Achternaam, of Bedrijfsnaam

10. Server voor inkomende e-mail: myfasthosting.email

11. Accounttype: IMAP4

12. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): myfasthosting.email

13. Laat de vier vinkjes staan en klik op de Aanmelden-knop

14. Je krijgt nu bij het juist invullen Klaar! Uw account is geconfigureerd. Klik op de Gereed-knop en je ziet je email account in het linkermenu van Mail.