Email instellen: Windows 10 Mail

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen in Windows 10 Mail. Mocht je de mail willen instellen in een ander programma kun je het best even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

We gaan er in deze handleiding van uit dat het e-mail adres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving op https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen zie dan onze handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Windows 10 komt standaard met het Windows Mail programma. De stappen om een email account aan te maken (dan wel toe te voegen) zijn de volgende:

1. a. Indien er nog geen account is aangemaakt: open Mail en klik op Account Toevoegen

b. Heb je reeds een account, klik dan links op Accounts

Vervolgens rechts op + Account Toevoegen.

2. Klik op Geavanceerde Configuratie. Mocht je die optie niet zien, scroll dan iets naar beneden.

3. Kies in het volgende scherm voor Internet e-mail:

4. Je komt nu in het invulscherm voor alle gegevens. Vul daar de volgende vakken in

5. E-mailadres: je volledige emailadres
  6. Gebruikersnaam: je emailadres
  7. Wachtwoord: je wachtwoord
  8. Accountnaam: mag je zelf toekennen, onder die naam staat het straks in de lijst van accounts. Bijvoorbeeld je emailadres.
  9. Berichten verzenden met deze naam: de naam die ontvangers in hun mailprogramma in beeld krijgen, bijvoorbeeld Voornaam Achternaam, of Bedrijfsnaam
  10. Server voor inkomende e-mail: hostingsecure.email
  11. Accounttype: IMAP4
  12. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): hostingsecure.email
  13. Laat de vier vinkjes staan en klik op de Aanmelden-knop
  14. Je krijgt nu bij het juist invullen Klaar! Uw account is geconfigureerd. Klik op de Gereed-knop en je ziet je email account in het linkermenu van Mail.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je email direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.