WHM: cPanel account tijdelijk suspenden

Soms wil je dat een cPanel account tijdelijk niet actief is. Daarvoor is er een suspend / unsuspend functie. Dit is handig omdat eerst site en mail backuppen, dan account verwijderen en desgewenst later weer aanmaken en de site/e-mail backup terugplaatsen veel extra werk met zich mee zou brengen.

De volgende stappen zijn daarvoor nodig:

Tijdelijk suspenden van cPanel account

1. Log in in je WHM
  2. Ga naar List accounts en klik op het + teken links van het account

WHM -Klik op het + teken

3. Je klikt dan op de Suspend-knop rechts. Het invulvak erbij mag leeg blijven. Kies dan Change Plan.

WHM - Klik op de Suspend knop

Hiermee is het account buiten werking gezet. In geval er geen Suspend knop staat, stuur een ticket aan [email protected] en wij zullen dat voor je instellen.

Voor het Stopzetten van de suspend, klik weer op het + teken en kies vervolgens Unsuspend.