SSL Extended Validation Toelichting controle gegevens

Bij de aanvraag van een Sectigo Extended Validation SSL certificaat dienen contactgegevens aangeleverd te worden. Onderstaand meer informatie over het aanvraag proces en de aan te leveren informatie:

Verificatiestappen

Indien wij de configuratie en installatie doen, dan maken we de meeste stappen in orde voor jou:

1. Middels een te plaatsen bestand op de website wordt gecontroleerd of de aanvraag valide is.
  2. In de betreffende e-mail box zul je hiervoor een Sectigo validatie-e-mail ontvangen, waarmee je de bestelling verifieert en akkoord gaat met de Sectigo SSL voorwaarden.
  3. De contactpersoon wordt gebeld als de e-mailvalidatie gereed is.
  4. Daarnaast worden de Kamer van Koophandel gegevens gecontroleerd.
  5. Validatie van de eigenaarsgegevens van het domein.
  6. Merk-controle.

Toelichting op de controle

Controle van bedrijfsgegevens

De SSL-uitgever controleert jouw bedrijfsregistratie, de bedrijfsnaam, handelsnaam, adresgegevens en het telefoonnummer. Voor deze controle vragen wij tijdens de bestelling van het EV SSL-certificaat naar een recent KvK-uittreksel. Alleen de gegevens die op het KvK-uittreksel staan, of de informatie uit een andere openbare database zoals De Telefoongids, kunnen voor het certificaat worden gebruikt. Wij raden je dan ook aan adreswijzigingen tijdig aan de Kamer Van Koophandel door te geven en bij voorkeur voordat je het EV SSL-certificaat aanvraagt. Ook de WHOIS-informatie van de domeinnaam wordt gecontroleerd.

Telefonische controle

Om te controleren of jij als contactpersoon bereikbaar bent voor het bedrijf neemt de SSL-uitgever telefonisch contact op. De uitgever gebruikt hiervoor het contacttelefoonnummer uit het KvK-uittreksel, of uit een andere openbare database zoals De Telefoongids. De contactpersoon wordt aan de telefoon gevraagd om alle gegevens, zoals de bedrijfsnaam, contactgegevens en het webadres, voor de aanvraag te controleren.

Het is van belang dat het telefoonnummer van jouw bedrijf vanuit het buitenland bereikbaar is. Zorg ervoor dat de medewerkers van jouw bedrijf op de hoogte zijn van de aanvraag zodat, wanneer de SSL-uitgever belt, het gesprek doorverbonden kan worden naar de contactpersoon. Na deze telefonische controle volgt doorgaans de uitgifte van het EV SSL-certificaat.

Extra documentatie

Naast de controle van jouw bedrijfsgegevens, vraagt de SSL-uitgever jou ook om akkoord te gaan met hun voorwaarden. Deze voorwaarden ontvang jij, zodra je het KvK-uittreksel hebt opgestuurd.

In aanvulling op de bovenstaande controles kan de SSL-uitgever om extra documentatie vragen. Hierbij kun je denken aan meerdere KvK-uittreksels in het geval van een dochterbedrijf. Zij kunnen ook vragen jouw bedrijf te registreren op bijvoorbeeld detelefoongids.nl of een andere database.

Oplevering

Als telefonische en e-mail documenten-validatie snel gebeuren kan het certificaat binnen een tot twee werkdagen gedownload worden, mits alles gegevens compleet zijn.