Handig om te weten als reseller

Veel zul je al vinden in de Reseller-handleidingen onder  Snelstart en WHM en natuurlijk de zoekfunctie van de Hoasted supportpagina's. Hieronder nog wat zaken op een rijtje die handig voor je zijn om te weten.

WHM zaken

Aanmaken cPanel account in WHM

Zie hiervoor de handleiding: Aanmaken van een nieuw cPanel account in WHM

Het wachtwoord van een cPanel account wijzigen

Dit is eenvoudig: in WHM klik je op de plus-knop links van het account in je overzicht van accounts

Je geeft dan het nieuwe wachtwoord in en slaat dat op door op Wijzigen te klikken:

Kan ik meerdere domeinen gebruiken binnen één cPanel account?

Je kunt inderdaad via cPanel > Domeinen > Aliassen tot 100 domeinen toevoegen. De domeinen komen dan als aliases uit in de public_html en kunnen ook geredirect worden naar de hoofd-URL of een andere URL. Bovendien kun je voor deze alias domeinen onbeperkt e-mail adressen aanmaken.
Het aanmaken van een Addon domein met eigen websitemap is niet toegestaan, daarvoor zul je een extra account aan moeten maken in je WHM.

Hoe vergroot (of verklein) ik de schijfruimte bij een account

1. Ga in je WHM naar List Accounts en klik op het +-ikoon links van de accountnaam en klik bij Actions op Change Plan:

2. Je komt nu in het volgende scherm, kiest de juiste omvang en klik op de Upgrade/Downgrade knop:

Websitevragen

Hoe wijzig ik de php versie en de instellingen?

Raadpleeg hiervoor de handleiding:  PHP versie en instellingen wijzigen.

Er gaat iets fout met de WordPress website van een klant

In de  handleiding WordPress debuggen geven we een overzicht van mogelijke oorzaken en hoe je dat op kunt lossen.

Backups terugplaatsen

Hoasted maakt zo'n tien keer per dag een backup en daarnaast nog dagelijkse backups met Jetbackup. Het terugplaatsen van bestanden en database leggen we uit in Backups terugplaatsen

Is er een firewall actief?

Op onze servers draait de Imunify360 Firewall. Deze voorkomt bijvoorbeeld Brute Force attacks (veelvuldig proberen in te loggen op de WordPress of Joomla inlogpagina's). Op je sites een plugin activeren die dat doet heeft dus geen zin en vertraagt alleen maar. Je kunt desgewenst je eigen IP-adres in de whitelist zetten. Dit is met name van belang als je buiten de landen komt waar onze klanten vandaan komen. Dan moet je even via een e-mail aan support@hoasted.com je IP-adres vragen te whitelisten. (zo worden inlogpogingen uit bijvoorbeeld Rusland en China automatisch al geblokkeerd).

Welke webserver software draait er?

Wij maken gebruik van de LiteSpeed server. Als je voor je websites WordPress, Joomla of andere programma's gebruikt is het aan te raden je de betreffende LiteSpeed Cache plugin/extension downloaden en te activeren om te profiteren van maximale snelheid. Lees onze handleiding voor het  optimaliseren van WordPress op de LiteSpeed server.

Emailvragen

Welke email instellingen moeten mijn klanten gebruiken

Zie hiervoor ons  emailinstellingen overzicht.

Ik wil graag een eigen whitelabel email handleiding maken voor mijn klanten

Dat kan, je kunt gebruik maken van onze  basishandleiding met uitleg voor webmail en vele mailprogramma's

Hoe activeer ik spamfiltering op binnenkomende e-mail en zorg ik dat spammails in een aparte map worden geplaatst?

Lees hiervoor onze   Handleiding spam filter maken. Een optie is gebruik te maken van de SpamExperts Premium Service.

Email van klant komt niet aan of wordt niet verzonden

Voor mogelijke oorzaken en oplossingen zie:  Debuggen email

Overige vragen

Is er ondersteuning voor IPv6?

De ondersteuning hiervoor bieden we inderdaad al, echter voor (ook) een IPv6 adres voor de website doen we dit bewust op aanvraag. We zien dat de meeste klanten en resellers hier nog niet klaar voor zijn. Let's Encrypt en diverse andere tools gebruiken bij voorkeur IPv6, waardoor bij DNS wijzigingen of SSL generatie snel foutmeldingen optreden. We zetten dit nu dus enkel aan voor de klanten die hier om vragen, echter zal dit in de toekomst wellicht automatisch aan staan.

Is DNSsec mogelijk?

Dit wordt op dit moment nog niet ondersteund door cPanel. Je hebben echter wel twee alternatieve oplossingen. De eerste is gebruik maken van CloudFlare (waar we Optimized Partner van zijn) of gebruik maken van onze Premium Anycast DNS. Het laatste is 9,99 per maand per domein, en biedt ook de mogelijkheid tot geografische Anycast IP-adres aanpassing. Daarmee kun je je klanten in bijvoorbeeld USA doorsturen naar een ander IP adres. Zodra cPanel DNSsec ondersteunt, rollen wij dit ook meteen uit.