Handig om te weten als reseller

Veel zul je al vinden in de Reseller-handleidingen onder  Snelstart en WHM en natuurlijk de zoekfunctie van de Hoasted supportpagina's. Hieronder nog wat zaken op een rijtje die handig voor je zijn om te weten.

WHM zaken

Aanmaken cPanel account in WHM

Zie hiervoor de handleiding: Aanmaken van een nieuw cPanel account in WHM

Het wachtwoord van een cPanel account wijzigen

Dit is eenvoudig: in WHM klik je op de plus-knop links van het account in je overzicht van accounts

Wachtwoord wijzig button in cPanel

Je geeft dan het nieuwe wachtwoord in en slaat dat op door op Wijzigen te klikken:

Toevoegen van een nieuw wachtwoord

Kan ik meerdere domeinen gebruiken binnen één cPanel account?

Je kunt inderdaad via cPanel > Domeinen > Aliassen tot 100 domeinen toevoegen. De domeinen komen dan als aliases uit in de public_html en kunnen ook geredirect worden naar de hoofd-URL of een andere URL. Bovendien kun je voor deze alias domeinen onbeperkt e-mail adressen aanmaken. Het aanmaken van een Addon domein met eigen websitemap is niet toegestaan, daarvoor zul je een extra account aan moeten maken in je WHM.

Hoe vergroot (of verklein) ik de schijfruimte bij een account

1. Ga in je WHM naar List Accounts en klik op het +-ikoon links van de accountnaam en klik bij Actions op Change Plan:

Plan aanpassen in cPanel

2. Je komt nu in het volgende scherm, kiest de juiste omvang en klik op de Upgrade/Downgrade knop:

Juiste omvang van upgrade of downgrade kiezen

Websitevragen

Hoe wijzig ik de php versie en de instellingen?

Raadpleeg hiervoor de handleiding:  PHP versie en instellingen wijzigen.

Er gaat iets fout met de WordPress website van een klant

In de  handleiding WordPress debuggen geven we een overzicht van mogelijke oorzaken en hoe je dat op kunt lossen.

Backups terugplaatsen

Hoasted maakt zo'n tien keer per dag een backup en daarnaast nog dagelijkse backups met Jetbackup. Het terugplaatsen van bestanden en database leggen we uit in Backups terugplaatsen

Is er een firewall actief?

Op onze servers draait de Imunify360 Firewall. Deze voorkomt bijvoorbeeld Brute Force attacks (veelvuldig proberen in te loggen op de WordPress of Joomla inlogpagina's). Op je sites een plugin activeren die dat doet heeft dus geen zin en vertraagt alleen maar. Zie voor verdere informatie: Blacklists, greylists en whitelists.

Welke webserver software draait er?

Wij maken gebruik van de LiteSpeed server. Als je voor je websites WordPress, Joomla of andere programma's gebruikt is het aan te raden je de betreffende LiteSpeed Cache plugin/extension downloaden en te activeren om te profiteren van maximale snelheid. Lees onze handleiding voor het  optimaliseren van WordPress op de LiteSpeed server.

Emailvragen

Welke email instellingen moeten mijn klanten gebruiken

Zie hiervoor ons  emailinstellingen overzicht.

Ik wil graag een eigen whitelabel email handleiding maken voor mijn klanten

Dat kan, je kunt gebruik maken van onze  basishandleiding met uitleg voor webmail en vele mailprogramma's

Hoe activeer ik spamfiltering op binnenkomende e-mail en zorg ik dat spammails in een aparte map worden geplaatst?

Lees hiervoor onze   Handleiding spam filter maken. Een optie is gebruik te maken van de SpamExperts Premium Service.

Email van klant komt niet aan of wordt niet verzonden

Voor mogelijke oorzaken en oplossingen zie:  Debuggen email

Overige vragen

Is DNSsec mogelijk?

Dit wordt op dit moment nog niet ondersteund door cPanel. Je hebben echter wel twee alternatieve oplossingen. De eerste is gebruik maken van CloudFlare (waar we Optimized Partner van zijn) of gebruik maken van onze Premium Anycast DNS. Het laatste is 9,99 per maand per domein, en biedt ook de mogelijkheid tot geografische Anycast IP-adres aanpassing. Daarmee kun je je klanten in bijvoorbeeld USA doorsturen naar een ander IP adres. Zodra cPanel DNSsec ondersteunt, rollen wij dit ook meteen uit.

Is er ondersteuning voor IPv6?

De ondersteuning hiervoor bieden we inderdaad al, echter voor (ook) een IPv6 adres voor de website doen we dit bewust op aanvraag. We zien dat de meeste klanten en resellers hier nog niet klaar voor zijn. Let's Encrypt en diverse andere tools gebruiken bij voorkeur IPv6, waardoor bij DNS wijzigingen of SSL generatie snel foutmeldingen optreden. We zetten dit nu dus enkel aan voor de klanten die hier om vragen, echter zal dit in de toekomst wellicht automatisch aan staan.

Doel            De primaire reden dat IPv6 is opgezet, is het feit dat de IPv4 adressen zeer schaars beginnen te worden. Het IPv4 systeem heeft niet genoeg IP's om in de toekomst te kunnen blijven voorzen van toenemende hoeveelheid apparaten (onder andere IoT).

IPv4 versus IPv6

Op dit moment heeft IPv4 de absolute voorkeur als het gaat om internetverkeer voor websites en e-mail. Uit verschillende tests is het niet enkel sneller (gaat over kleine getallen maar toch), maar vooral stabieler en eenvoudiger.

Toepassing serverbreed

Op dit moment is er daarom bewust gekozen nog geen automatisch gebruik van IPv6 toe te passen op alle servers. Dat heeft naast bovenstaande te maken met het feit dat de WHM software hier nog niet volledig klaar voor is en daarnaast ook dat de meeste klanten hier nog niet klaar voor zijn. Het eerste is voor ons primair, aangezien de WHM software het nog niet toestaat om voor individuele resellers IPv6 routing en bedeling in te stellen.

Voordelen van IPv6 ten opzichte van IPv4

Om je echter een volledig beeld te schetsen van de verschillen, is IPv6 relevant voor snelheid wanneer je gebruik maakt van peer-to-peer volume dataoverdracht of bijvoorbeeld wanneer je dit inzet bij gaming. Dit omdat er in die gevallen namelijk direct met de IPv6 gebruiker verbonden kan worden, waarbij de router wordt overgeslagen.

Bijvoorbeeld bij dataoverdracht waar bij via IPv4 eerst met jouw router wordt verbonden via een Public IP en via die weg wordt verbonden met jouw laptop op een intern subnet met een intern IP. Bij IPv6 wordt de router overgeslagen en direct met jouw laptop verbonden.

Het is daarom met name interessant voor situaties waar hoog volume data overdracht, complexe netwerk structuur, P2P en routing van toepassing is. Tevens voor situaties waar er IP conflicten op een intern netwerk kunnen ontstaan is het interessant om via IPv6 te verbinden, aangezien daar rekening mee is gehouden in de technologische opzet.

IPv6 voor resellers

Concreet bieden we op dit moment wel de mogelijkheid om IPv6 op een individueel cPanel account te koppelen. Daarvoor maken wij een handmatige koppeling op de betreffende server, die vergelijkbaar is met de koppeling van een dedicated IPv4 adres. De prijs van een dedicated IPv6 adres is tevens hetzelfde als een IPv4 adres. Dit kan ook gebruikt worden als een klant graag 100% score wil bij internet.nl

Waar staan de Hoasted servers?

Wij hebben onze hoofdservers in verschillende datacenters staan in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast hebben we nog servers voor beheer, monitoring en backup platform in Belgie, Duitsland en Nederland. We bieden ook mede daardoor de mogelijkheid tot dedicated IP adressen in deze en andere landen.

RIPE registratie en IP-adres

Het moederbedrijf van onze netwerkbeheerder (OVH inderdaad) is van origine Frans. Een bewuste keuze omdat zijn het allersnelste en best DDoS beveiligde netwerk hebben in West Europa. Sommige SEO of browser-tools doen bij een IP-analyse een een netwerk analyse, waardoor het IP adres waar een website op actief is wordt bestempeld als Frans. Onze IP-adressen die gebruikt worden voor onze hosting zijn echter 100% Nederlands.

RIPE is de beheer organisatie achter alle IP-adressen/blokken en de allocatie daarvan. Zie onderstaand ook onze RIPE organisatie details met voorbeeld vermelding NL onder country en de whois van het blok waarin IP adres zich bevindt (in het voorbeeld IP-adres 51.83.63.129 van s1112.myfasthosting.com):

RIPE organisatie details