Optimaliseren veiligheid - Maximale veiligheidsscore e-mail behalen op internet.nl

Onderdeel van de maximale veiligheidsscore bij internet.nl is de score op e-mail. Daarbij wordt getest op een de volgende onderdelen, waarbij we aangeven hoe je dat zelf in orde kunt maken.

DMARC, DKIM en SPF

SPF staat standaard aan bij een domein dat via Hoasted geregistreerd wordt. Handleiding instellen/wijzigen SPF.

STARTTLS

Op de Hoasted mailservers is dit automatisch al aangezet, dus dat zal geen probleem geven.

Nameservers

Nameservers met IPv6 adressen. Zie hiervoor stap 4 in de Handleiding 100% score op internet.nl, activeer daarvoor bijvoorbeeld Cloudflare.

DNSSEC

Met het instellen van CloudFlare is ook DNSSEC van kracht. Indien je geen gebruik maakt van CloudFlare, vraag ons dan om DNSsec te activeren via onze support.

TLSA record voor DANE

In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe je dat vanaf de command line kunt genereren om het vervolgens op te nemen in een DNS record: http://blog.huque.com/2012/10/dnssec-and-certificates.html

Je hebt daarvoor een PEM certificaatfile nodig, zie daarvoor: https://www.digicert.com/ssl-support/pem-ssl-creation.htm