Alles over CloudFlare

CloudFlare is een online web beveiligingsprovider die je website kan acceleren, versnellen en beveiligen, zonder kosten. Het werkt als een proxy tussen de bezoekers van je website en de Hoasted.com servers. CloudFlare vermindert ook de gemiddelde tijd die het kost om je webpagina's te laden, het bespaart de gebruikte bandbreedte door het gebruik van gedistribueerde domeinnaam serverdiensten het het houdt kwaadwillende bezoekers die je site willen spammen buiten de deur.

Hoe werkt het?

Als je website is verbonden met CloudFlare (gratis in alle hosting accounts), wordt je webverkeer geroute door Cloudflare's wereldwijde netwerk. De bezorging van webpagina's wordt automatisch geoptimaliseerd zodat je bezoekers wereldwijd de snelste pagina laadtijden krijgen en de beste performance. Daarnaast blokkeert het dreigingen en beperkt het kwaadaardige bots en crawlers zodat ze je bandbreedte of server resources niet verspillen. Het resultaat is een significante verbetering in performance en een afname van spam en andere aanvallen.

CloudFlare heeft 23 data centers wereldwijd, ze gebruiken network routing technology om hun diensten te leveren. Enkele functies zijn:

1.  Snelst mogelijke verbinding- Het wereldwijde netwerk van CloudFlare is in staat om klanten naar het dichtstbijzijnde data center te verwijzen, dit resulteert in het sneller laden van webpagina's, ongeacht de geografische locatie van je bezoekers.

2. Het filteren van kwaadaardige bezoekers- CloudFlare kan kwaadaardige gebruikers of bezoekers detecteren op grond van hun IP adressen. Kwaadaardige gebruikers zijn meestal een bedreiging voor de site en ze vragen of verzoeken vaak een grote hoeveelheid data die vaak onnodig zijn en een grote draaglast vormen. De frequentie van deze verzoeken wordt ook geanalyseerd en zulke gebruikers worden geblokkeerd. Dit reinigt de traffic op de site en de echte gebruikers hebben snel toegang tot de resources.

3.  Static content cache – Statische content op je site zoals Java script, afbeeldingen, CSS content etc. (exclusief HTML) zijn gecached. Deze cache voorraad wordt regelmatig ververst en ge-update en gebruikers krijgen deze als ze hem opvragen van het dichtstbijzijnde data center, met een hoge snelheid. Er zijn premium routes beschikbaar voor non-cacheable data die net zo snel geroute kunnen worden, voor gebruikers die baat hebben bij zulke diensten.

4.  Web content optimisatie – Alle gebruikers, ongeacht of ze premium of normaal zijn, kunnen de Rocket Loader technologie gebruiken die is opgenomen in de plannen van CloudFlare. Dit helpt de website om op een efficiëntere manier verzoeken te verwerken voor apps, widgets en tags van derden. Rocket Loader zorgt ook dat de content van je pagina's niet geblokkeerd wordt om scripts te laden, door alle verzoeken te bundelen en ze dan achtereenvolgens te laden.

Wanneer gebruik je CloudFlare?

Er zijn voordelen en beperkingen als het gaat om het gebruik van CloudFlare. In het algemeen is het met name interessant als je op zoek bent om je website over de hele wereld snel uit te laten en daarnaast optimaal te beveiligen. Onderstaand een overzicht van alle voordelen en beperkingen, met eventuele toelichting:

VOORDELEN BEPERKINGEN
  • Je website over de hele wereld snel beschikbaar
  • Beste bescherming op het gebied van DDoS
  • CDN service inbegrepen
  • Extreem snelle DNS response wereldwijd
  • Eenvoudig blokkeren van IP adressen
  • Verbergen van je account IP adressen
  • Automatische afbeelding optimalisatie
  • Kosteloos
  • Nameservers moeten via CloudFlare lopen
  • Configuratie neemt tijd in beslag
  • cPanel DNS vervalt komt te vervallen
  • Custom beveiligingsregels zijn lastig in te stellen
  • Eigen SSL enkel in betaalde pakketten
  • SSL via Let's Encrypt komt te vervallen

Voordelen van CloudFlare

• Verbeterde Website Performance – Door het gebruik van de proxy servers die wereldwijd zijn gedistribueerd en effectief dichtbij alle bezoekers van je pagina zijn, brengt CloudFlare de laadsnelheid naar een hoger niveau omdat de gecachte content van de data centers wordt geleverd door het dichtstbijzijnde data center en niet rechtstreeks van de servers wordt opgehaald.
  • Mobile Device Optimization – Technologieën zoals Rocket Loader, AutoMinify etc. werken samen aan de verbetering van het laden van de pagina en leveren van de content om dit zo snel en efficiënt mogelijk te maken, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt om naar je site te surfen.
  • Bot en Bedreiging Bescherming – Online kwaadaardige dreigingen zijn geëlimineerd en aanvallen zijn gestopt voordat ze plaatsvinden. Dit is mogelijk omdat CloudFlare data uit zijn eigen community gebruikt en ook applicaties en resources van derden gebruikt om ze te identificeren. Je kunt de gestopte en geëlimineerde bedreigingen voor je site zien in het CloudFlare dashboard.
  • Spam Comments Bescherming- Spamming en phishing wordt ook voorkomen en spam comments van kwaadaardige gebruikers worden geblokkeerd.
  • Alerteren Bezoekers van Geïnfecteerde Computers – Dit is een erg goede functionaliteit waarbij gebruikers met virussen of malware in hun computer, die toegang willen verkrijgen tot je site, gewaarschuwd worden dat hun systemen geïnfecteerd zijn. Zo kunnen gebruikers hun systemen opschonen en dan toegang krijgen tot je site door het invoeren van een CAPTCHA code.
  • Offline Browsing Mode – In het geval dat de Hoasted.com servers offline gehaald zijn hebben gebruikers nog steeds toegang tot de content op je website doordat de content uit CloudFlare’s data center cache storage gehaald wordt.
  • Lager Resource Gebruik – Omdat deze diensten gebruikt worden naast die van Hoasted.com, is het totale account CPU gebruik aanmerkelijk verminderd. Zelfs als je traffic hoger is dan ooit hebben de CloudFlare servers de mogelijkheid om je verzoeken te verwerken.
  • Nieuwe Site Statistieken - CloudFlare geeft je de statistieken van de traffic geroute naar je site, search engine crawlers en legitieme dreigingen.

Beperkingen van CloudFlare

Er zijn ook bepaalde beperkingen bij het inschakelen van CloudFlare op je website:

• Interne statistieken programma's die worden uitgelezen vanaf bepaalde servers kunnen beïnvloed worden door CloudFlare. Maar web based analytische codes zoals Google Analytics die JavaScript gebruiken worden niet beïnvloed. De browserervaring van de gebruiker wordt ook niet beïnvloed, hoewel er minder lading en verzoeken voor de server zijn.
  • Door CloudFlare’s cache storage functie wordt de druk en traffic load op de server verminderd. Maar het nadeel is dat als je wijzigingen maakt, zoals het updaten van de site of het vervangen van statische bestanden zoals afbeeldingen, het een tijdje duurt voordat CloudFlare’s cache storage is bijgewerkt in de data centers. Om dit te voorkomen kun je CloudFlare in Development Mode zetten om de gemaakte wijzigingen direct bij te werken.