Blacklists, greylists en whitelists

Greylist

Indien een IP adres wordt gebruikt om meer dan 10 foutieve inlogpogingen te doen op bijvoorbeeld WordPress login, email, cPanel of WHM, dan wordt het IP adres automatisch ge-greylist. Bij het benaderen van je website heeft het systeem jouw IP adres opgemerkt als verdacht, en werpt automatisch een captcha pagina op. Dit kan zelfstandig gedeblokkeerd worden door de captcha in te vullen

Blacklist

Je komt op een blacklist indien je een hoog volume foutieve inlogpogingen doet. Indien je geblacklist wordt heb je geen toegang meer tot cPanel, email en overige Hoasted diensten (op je klantenaccount na). Probeer het probleem te verhelpen (bijvoorbeeld een foutief ingestelde mailaccount) en dien vervolgens via Hoasted support een verzoek tot verwijdering van de blacklist in.

Whitelists

Indien gewenst bestaat er de mogelijkheid jouw IP adres permanent te whitelisten. Dit kan handig zijn indien je bijvoorbeeld je non-Nederlandse developer wilt laten ontwikkelen op jouw account. Het permanent aanpassen van whitelist, greylist of blacklistvermeldingen kan enkel via de Hoasted support. Indien je graag een specifiek IP adres uitsluit van bijvoorbeeld je kantoor of andere werkplek, dan kan dat. Een verzoek kun je indien via support@hoasted.com.