Google Workspace 2FA Beveiliging

Tweestapsverificatie (soms tweestapsauthenticatie of 2FA genoemd) helpt jou te beschermen door het moeilijker te maken voor anderen om in te loggen op jouw Google Workspace-account. Het gebruikt twee verschillende vormen van identificatie: je wachtwoord en een contactmethode (ook bekend als beveiligingsinformatie). Zelfs als iemand anders je wachtwoord vindt, worden ze tegengehouden als ze geen toegang hebben tot jouw beveiligingsinformatie.


Hieronder uitleg hoe je deze kan aanzetten voor je organisatie indien je beschikt over een admin (beheerder) account:


  1. Login op https://admin.google.com en Klik in het menu aan de linkerzijde op Beveiliging > Verificatie > Verificatie in 2 stappen:

Google Workspace 2FA opties voor aanzetten

  1. Hier kan je de 2FA inschakelen en indien gewenst forceren voor de gebruikers en ook kan je aangeven via welke methoden je deze wilt aanzetten:

2 stap verificatie afdwingen voor organisatie in Google Workspace

  1. Wanneer je dit wilt aanzetten, let wel op dat je eerst de Verificatie in 2 stappen activeert voor je eigen admin account voordat dit mogelijk is voor de gehele organisatie. Je zult de onderstaande melding zien en Klikt dan op 'Verificatie in 2 stappen aanzetten' om je eigen account eerst te beveiligen:

2 Stap verificatie aanzetten voor eigen account melding in Google Workspace

  1. Je komt op de volgende pagina. Scroll iets naar benden en druk klik hier om de Verificatie in 2 stappen aan te zetten:

Google Workspace beheer portaal 2FA inschakelen

  1. Klik nu op Aan de slag:

Google Workspace 2FA inschakelen aan de slag gaan

  1. Voer je telefoonnummer in en klik op volgende:

Google Workspace 2FA telefoonnummer toevoegen via SMS

  1. Je krijgt een SMS met een code welke je nu dient in te vullen. Klik daarna op volgende:

Google Workspace 2FA telefoonnummer CODE invoeren

  1. De 2 Staps verificatie voor je eigen admin account is nu geactiveerd en kan aangezet worden door de klikken op 'Aanzetten':

2FA Succesvol ingesteld op google workspace

  1. Ga nu terug naar Stap 1 om de 2FA , 2stap verificatie aan te zetten voor de gehele organisatie en je zult merken dat je deze nu wel kan Opslaan.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.