Microsoft 365 Beveiliging (2FA) (resellers)

Tweestapsverificatie (soms tweestapsauthenticatie of 2FA genoemd) helpt jou te beschermen door het moeilijker te maken voor anderen om in te loggen op jouw Microsoft-account. Het gebruikt twee verschillende vormen van identificatie: je wachtwoord en een contactmethode (ook bekend als beveiligingsinformatie). Zelfs als iemand anders je wachtwoord vindt, worden ze tegengehouden als ze geen toegang hebben tot jouw beveiligingsinformatie.

Hieronder uitleg hoe je deze kan aanzetten voor je organisatie indien je beschikt over een admin (globale beheerder) account:

1. Log in op https://admin.microsoft.com en ga in het linkermenu naar Users -> Active users en klik vervolgens op Multi-factur authentication:

Microsoft 365 admin center active users 2FA

1. Vink hier de gebruiker aan waarvoor je de 2FA tweestapsverificatie wilt aanzetten en klik op Enable:

Microsoft 365 admin center multi-factor authentication opties

1. Klik nu op enable multi-factor authentication en de 2FA is dan ingeschakeld:

Microsoft 365 admin center enable multi-factor authentication

1. Klik op Close en laat de gebruiker nu inloggen op https://portal.office.com:

Microsoft 365 admin center enable multi-factor authentication successful

1. De eindgebruiker krijgt vervolgens de vraag om de 2FA beveiliging te installeren met de Microsoft Authenticator app. Volg deze stappen vervolgens om deze volledig in te stellen:

Microsoft 365 portal.office.com action required enable 2FA

Microsoft 365 Microsoft authenticator aanzetten

Microsoft 365 Beveiliging 2FA uitschakelen

Om de 2FA vervolgens uit te schakelen ga je weer naar de pagina 'multi-factor authentication'. Vink de gebruiker aan waarvoor de 2FA uitgeschakeld moet worden en klik op Disable:

Microsoft 365 admin center disable multi-factor authentication

Klik vervolgens op yes en dan zie je dat deze successful is uitgeschakeld:

Microsoft 365 admin center disable multi-factor authentication

Microsoft 365 admin center enable multi-factor authentication successful