Google Workspace gebruikers rechten beheren

Om bepaalde rechten te geven aan de gebruikers op Google Workspace kan je inloggen met je admin account via https://admin.google.com waarna je de volgende stappen kan volgen:

1. In het menu aan de linkerzijde ga je naar Directory > Gebruiker:

Google Workspace directory gebruikers optie

1. Klik op de naam in de lijst van gebruikers waarvan je de rechten zou willen aanpassen:

Gebruikers lijst in google workspace

1. Scroll nu iets naar benden en klik bij de optie Beheerdersrollen en -rechten op Rollen toewijzen:

Rollen wijzigen in google workspace

1. Klik hier op de slider om de rollen aan te zetten welke gewenst zijn en druk op Opslaan:

Rollen toegewezen aan gebruiker in google workspace

1. Je ziet nu dat deze Rol is toegewezen aan de gebruiker:

Rollen toewijzen aan gebruiker op google workspace